Latif Demirtaş

Latif Demirtaş

Geri Sayım Başladı

Geri Sayım Başladı

14 Mayıs seçimleri için geri sayım başladı.

Partiler, listelerini ve adaylarını belirlemek için pazar gününe kadar süreleri var. Siz bu yazıyı okuduğunuz zaman zaten son 24 saate girmiş olacağız.

Millet İttifakından CHP ve İyi Parti kendi logolarıyla girecek. Diğer 4 parti, Demokrat Parti, Gelecek Partisi, Deva Partisi ve Saadet Partisi, CHP logosuyla girecekler. Aslında bu nokta çok önemli. Özellikle Anadolu’da muhafazakar insanların yaşadığı şehirlerde insanlar Saadet Partisine veya Gelecek Partisine oy verirken CHP logosunun altında mühür basacaklar. Burada ciddi bir sıkıntı yaşanacağını ve oy vermede tereddüt edeceklerini düşünüyorum. Ya da bu tercihin kendileri açısından doğru mu yanlış mı olduğunu hiçbir zaman bilemeyeceğiz.

Çünkü ne kadar oy aldıkları gelecek yıl ki seçimlere kadar belli olmayacak. Yani uzun bir süre öğrenemeyeceğiz…

Cumhur İttifakında ise durum, dün DSP’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğini açıkladıktan sonra biraz daha merkeze yayılmış oldu. Aslına beklenen bir gelişmeydi. DSP özellikle Bülent Ecevit’le birlikte 70’li yıllarda Anadolu insanının zaman zaman tercih ettiği, oy verdiği isimlerden bir tanesiydi. Ancak 28 Şubat sürecinden de Ahmet Necdet Sezer ile olan kavgasıyla hatırlanır. DSP bu dönemde Cumhur İttifakını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı seçimlerde destekleyecek olması ve DSP’li birkaç milletvekili adaylarının da AK Parti listelerinden seçime girecek olması Cumhur İttifakı tabanını genişletmiş oldu.

Bu iki durum aslında bize 14 Mayıs sabahı çok net bir işaret verecek. Cumhur İttifakındaki partiler, kendi logolarıyla girecekler. Millet İttifakındaki partiler ise CHP logosu altında girecekler. Burada Cumhur İttifakındaki öz güveni, oylara olan güvenlerini görüyoruz. Ama Millet İttifakındaki partilerin aslında HDP sendromuyla birlikte bir sıkıntı yaşadıklarını, oylarını çok fazla açık etmemek, ortada ne olduğu belli olmayan bir profil oluşturmak gibi bir kanaati taşıdıklarını tahmin ediyorum…

9 Nisan’da Yüksek Seçim Kuruluna listeler verilecek ve artık milletvekilleri sahaya çıkıp kendi seçmenlerinden, tabanlarından, halktan oy istemeye, partilerine destek, Cumhurbaşkanı adaylarına destek istemeye başlayacaklar.

İnşallah hayırlı olur. Kazanan Türkiye olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Latif Demirtaş Arşivi
SON YAZILAR