İpek Özkayaalp

İpek Özkayaalp

Güle Güle Ya Şehr-i Ramazan

Güle Güle Ya Şehr-i Ramazan

11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif ayı, yine ne çabuk geldi; geçti değil mi? Ramazan-ı Şerifi bize mübarek kılan Cenabı Hakk’ın (cc) Ramazan Bayramı ile de bu mübarek iklimi taçlandırması bizler için nihayetsiz şükür vesilesi olmalı!

Ramazan Bayramı, Allâh’ın(cc) “oruç tutan kullarına” bir ziyafetidir; nefsiyle mücadeleye girişmiş, dış dünyayla bağlantısını koparıp iç âlemine yönelerek kendiyle hesaplaşmaya tutuşmuş bir Müslümanın sevinmesi, Bayram etmesi haktır çünkü Hakk’ın(cc) lütfudur!

Bizi yine bir Ramazan Bayramı’na ulaştıran Rabb’imize sonsuz şükürler olsun. Bugün bütün Müslümanların aynı anda sevinç duyduğu Ramazan Bayramı’mız mübarek olsun. Rabb’im, bu Ramazan Bayramı’nı “bilad-ı İslâm’ın” her karışının huzura, emniyete, refaha ve felaha ulaşacağı günlerin başlangıcı eylesin! Ümmet-i Muhammed’in(sav) kurtuluşuna açılan bir bayrama dönüştürsün!

Peki, hiç merak ettik mi acaba; dünya çapında bizimle beraber ne kadar Müslüman, bayramı kutlayacak? Gelin isterseniz bizimle birlikte bayram yapacak din kardeşlerimizin sayısını öğrenelim, en azından Müslüman nüfusu bakımından ilk 10’a giren ülkeleri bilelim ve bu gururumuzu kabartsın! Sevincimizi bir kat daha arttırsın bu bayram!

En büyük Müslüman nüfusuna sahip ülkelerin başında Endonezya’yı görüyoruz. Burada 216 milyon Müslüman yaşıyor.

2. sırada ise 178 milyon Müslüman ile Pakistan var.

3. sırada ise 172 milyon Müslüman’la Hindistan geliyor.

4. sırada Bangladeş 145 milyonluk bir Müslüman nüfusa sahip.

5. sırada ise Nijerya 120 milyon üzeri Müslüman kitleye sahip.

6. sırayla birlikte üç haneli sayılardan düşsek de 86 milyon Müslüman’a ev sahipliği yapan İran’ı görüyoruz.

7. sırada ise ümmetin umudu olan ülkemiz Türkiye, 75 milyon Müslüman’a sahip.

8. sırada Mısır, 73 milyon Müslüman’a,

9. sırada Cezayir, 40 milyon Müslüman’a,

10. sırada ise Sudan, 39 milyon Müslüman’a sahip.

Yer verdiğimiz bu on ülkenin yanında bünyesinde Müslüman nüfus barındıran diğer ülkeleri de hesaba katarsak 1.5 milyarın üstünde bir Müslüman nüfusa ulaşıyoruz. Yani dünya nüfusunun %23’ünün Müslümanlardan oluştuğunu görmekteyiz.

İşte madalyonun diğer yüzü de burada devreye giriyor ve yüreğimizi dağlıyor, ciğerimizi yakıyor! Allah(cc) bütün kâinatı, varlığı Peygamber Efendimiz’in(sav) yüzü suyu hürmetine yoktan var etti. Hâl böyleyken “dünya” 2023 itibarıyla Müslüman için zindandan farksız! Arakan, Myanmar, Doğu Türkistan, Filistin, Suriye, Irak ve daha birçok ülke, bölge, belde maalesef zulmün, işgal ve iç savaşların pençesinde inim inim inliyor! Bayramlarımız hüzün içinde geçiyor. Çünkü dünyanın birçok köşesinde zulüm altında inleyen kardeşlerimiz var! İşte bu Ramazan Bayramı, inşaAllâh ümmet-i Muhammed’in (sav) huzura ve emniyete kavuşmasına vesile olur!

Bir yanımızı bu acılar yakarken diğer tarafımızda da hüzün var. Ramazan-ı Şerif-i yani 11 ayın sultanını bugün uğurluyoruz, güle güle git ya şehri Ramazan! İnşaAllâh seneye yeniden kavuşmak nasip olur, diyerek hepinize hayırlı, feyizli bayramlar diliyorum; Allah’a emanet olun!

Selâm ve duâ ile...

bayram-kutlamasi.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
İpek Özkayaalp Arşivi
SON YAZILAR