Tarık Ziyad

Tarık Ziyad

Traktör vaadinden hazinedeki altınlara geçiş

Traktör vaadinden hazinedeki altınlara geçiş

Dünyanın en kolay şeyidir konuşmak. İstediğini istediğin gibi anlatabilirsin. Ama doğru, ama yalan.

Kişinin karakteri, eylemleri ve söylemleri ile ölçülür. Arasında tutarsızlık görürseniz karakteri bozuk, faydasız bir insan olarak karşınıza çıkar. Bu tür profilden olabildiğince uzaklaşmak lazım gelir.

Kendisine olduğu gibi çevresine de zarar verir, ziyana uğratır. Bireyleri ve toplumları birbirine düşürür.

"Peki insan nasıl olmalı, nasıl konuşmalı, nasıl davranmalı?" gibi soruların cevaplarını genelde bizler dervişlerden öğreniyoruz.

Dervişleri öyle yabana atmayın dostlar. Hepsi tehlikeli insanlardır. Çekinilmelidir, dinlenmelidir, saygı gösterilmelidir. Seni bir anda rezil de eder, vezir de eder, sen farkında olmazsın.

O halde gelin, hep beraber çok konuşmayan, kem konuşmayan, feyizlendiren, konuştukça düşündüren, eğiten dervişlerimize, hikmet dolu sözlerine bir kere daha kulak verelim.

Bir insanın nasıl olması gerektiğini, bir insanın nelerle karşılaşabileceğini nasıl resmediyor bakalım:

Dervişe sormuşlar: “En zor olan nedir?” “Sözdür” demiş. “Anlatması da zor, anlaması da...”

***

Dervişe sormuşlar; “Nasıl olalım?”

Derviş dedi ki;

“Musibet karşısında; metanetli

Cehalet karşısında; marifetli

Husumet karşısında; mağfiretli

Kötülük karşısında; hayır sahibi

Kabalık karşısında; letafetli ol ki

Yaradan seni sabrından ötürü sevsin.”

Artık günümüzde böyle hikmet dolu sözleri dinlemek zor. Bugün ise o hikmet dolu sözleri bırakın duymayı, artık yalan dolanlarla karşı karşıya kalıyoruz.

Yalanların havada nasıl raks ettiğini gördükçe dimağlarımız patlayacak gibi oluyor. Sonrasında alışıyoruz. Geçmişe dair söylemleri gördükçe umursamamaya başlıyoruz.

Çünkü yalan söyleyemedikleri için, yalan söylemeyi beceremedikleri için, işleri güçleri yalan oldukları için kayda değer görmüyoruz.

Bizim kanımıza dokunan, toplumun gözünün içine baka baka yalan konuşmaları. Buna tahammülümüz yok. Kimden bahsettiğimi gayet iyi anladınız:

Geçmiş dönemin "Bedava Traktör" yalanıyla karşımıza çıkan ve bunun yalan olduğunu itiraf eden CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel.

Yani şöyle. "CHP'den her çiftçiye Bedava Traktör" vaadini daha sonra, "Çarpıcı olsun diye söyledik" diye itiraf eden birinin çiftçiyle nasıl alay ettiğini hep beraber gördük ve dinledik.

Bugün ise hızını alamayan aynı şahıs, yeni vaadiyle tüm toplumun gözlerini kamaştırdı. Hazinenin boşalacağını bile bile, umursamadan Millet İttifakı'nın vaadini şöyle ifade ediyor:

"Bir tam altın. Her ailenin hakkı. Önce, o hazinede bizim altınlar var ya, birer tane her aileye dağıtıyoruz"

Program sunucusu hemen devreye girerek, "Hazineyi boşaltıyoruz" söylemine karşılık "Hiç boşaltmıyoruz" cevabını veriyor.

O zaman biz de şu soruyu soruyoruz:

Hani Hazine boştu? Hani Hazinede para yoktu?

Bırakın toplumla alay etmeyi, Bırakın toplumun aklıyla dalga geçmeyi. Bunlar küçük siyasetler.

Çarpıcı olun, toplum katmanlarına inin, halkın taleplerine cevap verin, toplumun temel dinamiklerini koruyun... Böyle ucuz numaralarla milleti kandıramazsınız.

*****

Sadece altın meselesi değil dostlar. Yalan yuva yapmış ağızlara.

Aynı şahıs birkaç ifadesi ile şehitlerimize, şehit yakınlarını hiçe sayarak hakaret ediyor. Açık ve net bir şekilde söylüyorum. Hiç utanması da yok. Diyor ki:

"Bir parti, eğer terör örgütüyle ilişkisi olduğunu kabul etmiyorsa, o beyanı esas kabul etmek lazım."

"Ben HDP'nin mecliste 'Biz PKK'nın uzantısıyız' dediğini hiç duymadım."

Halbuki Özgür Özel'in 2016 yılında attığı twit: "Demirtaş adalardan, dağlardan emir alıyor." şeklindeki paylaşımı hâlâ duruyor.

Olaya şu açıdan yaklaşacak olursak Selahattin Demirtaş, Pervin Buldan, bambaşka şeyler söylüyor halbuki.

Hakikati şöyle özetleyebilirim: HDP'nin Pkk ile ilişkisini reddeden kişi ve kişiler Kemal Kılıçdaoğlu, Özgür Özel ve avaneleridir. Hadise bu kadar basit.

Bu argüman ve yaklaşımlarla yönetime talip olanlar her zaman kaybedecektir. Her zaman söyledim, yine söylüyorum: Millet İttifakı kaybedecektir. Kalplerini terörden alıp topluma çevirmedikleri sürece bu böyledir.

O yüzden Özgür Özel dervişlere kulak versin. Dinlesin, anlamaya çalışsın. Bol keseden atmasın.

Satır arası bizden olsun. Selam ve dua ile...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Tarık Ziyad Arşivi
SON YAZILAR