Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Gündeme dair notlar

Gündeme dair notlar

Çanakkale deyince akla ilk ne gelir?

Herhalde bu konuda şık sunmaya gerek olmaz… İlk akla gelen Çanakkale’nin geçilmez olduğunun tasdik edildiği o muhteşem zaferdir. Osmanlı devleti Çanakkale’de, Kut’ül Amare’de zaferler kazanmasına rağmen 1. Dünya savaşının kaybedenleri arasına girmiştir. Lakin ardından binlerce yıl da geçse unutulmayacak bir destan bırakmıştır. Çanakkale savaşları Osmanlı coğrafyasının her yerinden ''Şu kopan fırtına Türk ordusudur ya Rabbi, senin uğrunda ölen ordu budur ya Rabbi, ta ki yükselsin ezanlarla müeyyed namın, galip et; çünkü bu son ordusudur İslamın."dizelerindeki duyguyla cepheye koşan yiğitlerin savaşlarıydı.Onlar gazi oldular, onlar şehit oldular onlar Gelibolu yarımadasının her karışını kanlarıyla suladılar.

Çanakkale’ye yapılan her yatırım vatan topraklarını savunmak için canlarını veren ecdadı hatırlatır bize. Şehitler abidesi, şehitlikler nasıl manevi bir iklime bürüyorsa bizi 1915 Çanakkale Köprüsü de öyle göğsümüzü kabartacak.

Çanakkale Truva’dan beri batının ilk hedefi oldu. Agamemnon’nun Troya’yı ele geçirmesiyle başlayan ve yine adını Agememnon koydukları gemide imzalanan mondros mütarekesiyle tarihi kinlerini nasıl unutmadıklarını kanıtladıkları bir şehir Çanakkale.

Biz çabuk unutuyoruz tarihimizi. Düşmansa her an taze tutuyor…

Birileri köprüler yapmaya çalışır, birileri de milletin birbiri arasındaki gönül köprülerini yıkmaya çalışır.

…..

Köprüleri, yolları, savunma sanayisiyle ilgili gelişmeleri görmezden gelmeyi anlayamıyorum. Bu demek olmuyor ki pahalılığı görmezden gelelim. Evet. Fiyat artışları milletin belini büküyor. Özellikle akaryakıttaki artış hayatın her alanında fiyat artışının devam etmesine sebep olmaya devam edecek. İnanıyorum ki en yakın zamanda bu durumla ilgili tedbirler alınacak bu yükseliş tersine çevrilecek. Hepimiz aynı gemideyiz; haftalardır yağ ve şeker gibi en önemli ürünlerin stokçular elinde nasıl psikolojik bir silaha dönüştüğünü yazıyorum. Müdahale edilecek biliyorum, inanıyorum ama geç kalındığını düşünüyorum.

…..

Geçtiğimiz günlerde Konya’mızın marka değerinin uluslararası arenada da arttığını gösteren bir gelişmeyi daha Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay kendi sosyal medya hesabından duyurdu. Altay paylaşımda; ''Konya Modeli Belediyecilik şimdi de dünya gündeminde. İslam Şehirleri Spor Başkentinden sonra Konya’mız şimdi de 2023 DÜNYA SPOR BAŞKENTİ oldu. Türkiye’de ilk kez bir şehrin aldığı bu unvan Konya’mıza ve ülkemize hayırlı olsun. ''diyordu. Konya İslam Olimpiyatları, Dünya Spor Başkenti olması ve daha önemlisi sporcu dostu şehir olma yolunda attığı adımlarla önümüzdeki döneme damgasını vuracak. Kendi adıma emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR