Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Gündeme dair notlarım

Gündeme dair notlarım

Zaman zaman dile getiriyorum. Maalesef sanat camiası diye anılan güruhun büyük kısmı belli bir projenin ürünü. Ve biz; yerli, milli, ülkesini seven, milletini seven, insanlığa saygılı bir sanatçı kitlesi oluşturamadık. Yazdıklarım genelleme değil onu belirteyim. Muhakkak bu saydığım özelliklere haiz sanatçılarımız var. Muhakkak istisnalar var. Lakin sanat camiasının kendi kendilerini ödüllendirdikleri ödül törenlerini ne zaman izlesem elimde olmadan Ak Parti iktidarında geçen yirmi yıla hayıflanıyorum.

Son ödül törenini izlemedim paça parça bazı bölümler sosyal medyadan önüme düştü onlara göz gezdirmiş oldum. Gecenin sunucusu ve bir müzik grubu üyesi dışında Gazze’yi anan olmadı sanırım. Varsa helal olsun… Bu milletin kodlarıyla oynandığına inanıyorum artık ben. Yoksa bazı Yahudilerin bile bu zulmün durdurulması gerekiyor dediği dünya da bu kadar Gazze’ye kör olamazdık. Ödül alırken sahneden birer cümleyle en azından çocukların katledilmesine tepki göstermek bu kadar mı zor? Sıcacık evinde ödül törenini izleyen(!) köpeğini ünlü etmek hayvanlar üzerine iki lak lak yapıp alkış almak daha keyifli değil mi?

Gazze mi? Nerede? Çocuklar mı ölüyor? Neden? Köpekler aç biliyor musunuz?... Tebrik ederiz iyi oyuncusunuz…

Boykot kararı alırken vicdanı olmayan oyuncuların kadrolarında yer aldığı dizileri ve filmleri de listelere eklemek lazım.

Seçim yaklaşıyor. Doğrusunu isterseniz, aday adaylarının bol olduğu herkesin kendince bir çalışma yaptığı eski seçim atmosferlerini arıyorum. Konya merkezde seçim heyecanı yok denecek kadar az. Merkez ilçelerimiz ve büyükşehir belediyemiz geçtiğimiz dönemde birlik beraberlik içinde çalışmalar yapılabileceğini gösterdiler. Bu sinerji sanırım gelecek dönemde de aynı şekilde devam edecek.

Ahmet Pekyatırmacı, Hasan Kılca ve Mustafa Kavuş başkanlar geçen seçimden bu güne kadar öyle güzel bir ekip oldular ki bazı programlarda biri eksik olsa basın mensupları olarak hemen diğerlerine eksik olanın nerede olduğunu soruyoruz. Bu birliktelik halka hizmete de yansıyor muhakkak.

Seçime hem az kaldı hem daha çok var. Siyasette bir gün bile uzun zaman. Biz sadece Konya’mız için hayırlı olanı isteyelim…

Merkez ilçelerimiz dışında siyasi arena o eski seçimleri aratmayacak kadar hızlı. Bazı ilçelerde ilçe başkanlarının istifa ederek aday adayı olduğunu biliyoruz. Muhtemelen o ilçelerde değişim olacak. Diğer ilçelerimizin çoğunda temayülde mevcut başkanların üstte çıktığı söyleniyor.

İlçelerimizde de adaylar açıklanana kadar bu tatlı rekabet devam edecek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR