Şerife Demir

Şerife Demir

Günümüzü Ramazan’a uygun geçirelim

Günümüzü Ramazan’a uygun geçirelim

Selamun Aleyküm saygı değer Yeni Haber okurları.

Mübarek Ramazan-ı Şerif ayını yaşadığımız bu günlerde korona mücadelesi devam ediyor. Evlerimizdeyiz, evden çıkmanın bile şükür sebebi olduğunu hatırlattı Mevla bizlere. Ne de çok şükür edeceğimiz şeyler varmış halbuki bizlerin. Ya da ben kendi adıma yazayım. Evden çıkmak, sınırsız dolaşmak, maske ve eldiveni kullanmamak, sevdiklerine sımsıkı sarılmak bir arada oturmak, çay içmek, kahve eşliğinde muhabbet etmek daha sayamadığım bir sürü güzellik.

Dünya çapında toplam ağırlığı 5 gram bile etmeyen bir virüs yüzünden şu mübarek ayda bile camilerimizde teravih kılamadık. Mukabele okuyamadık.

Peki iki aya yakın zamandır ülkemizi etkisi altına alan bu virüs bizlerde değişiklik yaptı mı?  Şu mübarek günlerde camilerimiz kapalı olsa bile evimizi mescide çevirebildik mi? Cami cemaati değil, ev cemaati olabildik mi? Ailece bu ayda Kuran-ı Kerim’i hatim yapmaya niyetlendik mi? Çocuklarımızla her gün bir Peygamber ya da sahabe hayatından kıssalar okuduk mu? Ya da bu günlerin güzelliğinden 10 dakika bile olsa göz göze konuşabildik mi?

Bizlere gelen  bu musibet,  işlediğimiz  günahlar sebebiyle başımıza geldi. Allahu Teala ayetleriyle, Peygamberimiz hadisleriyle bizlere bu musibetlerden anca bolca tevbe edip istiğfara devam edilirse kurtulacağımızı haber veriyor. Şüphesiz bu yaşadığımız olaylar karşısında  tevbesini artıran kesim azınmayacak kadar derecede fazla. Peki iki ay önceki yaşantısıyla şimdiki arasında fark olmayan sadece (dışarı çıkmayarak günü değişen )kesim hiç düşündünüz mü ne yapıyoruz diye? Gelin hep birlikte 1 günümüzü televizyon karşısında geçirmek yerine onu kapatıp ramazana layık geçirelim.

Ramazan ayı için uyanık fikirler

1. Her gece 1 lira tasaddukta bulun, sadakanın biri Kadir Gecesi’ne denk gelirse 84 yıl her gün sadaka vermiş kadar sevabın olur.

2. Her gece 2 rekat teheccüd kıl, namazının biri Kadir Gecesi’ne denk gelirse 84 yıl her gün teheccüd kılmış kadar sevabın olur.

3. Her gece 3 İhlas oku, kıraatinin biri Kadir Gecesi’ne denk gelirse 84 yıl her gün hatmetmiş kadar sevabın olur.

4.Her gece 100 salavatı şerife oku, biri Kadir Gecesi’ne denk gelirse 84 yıl her gün salavatı şerife okumuş kadar sevabın olur.

5.Her gece 100 Estağfirullah oku, biri Kadir Gecesi’ne denk gelirse 84 yıl her gün tevbe etmiş kadar sevabın olur.

dilimizde zikirler, salavatlar, kelime-i şehadetler olsun ki her daim Allah’a yönelmek kolay olsun. Ramazan’da çekilen tesbihin bile feyzi bereketi diğer günlerle kıyas edilemezken, gündüzlerini uyuyarak Ramazan’ın feyzini kaçırmayalım ne olur. (Hani yarım saat kayyule yapılır sünnete uyulur) Saatlerce uyumak bir Müslüman’a yakışmaz. Bizlere belki bu Ramazan fırsatı seneye verilmeyecek, ömrümüz olmayacak diye düşünerek ibadetlerimize ağırlık vermemiz gerekiyor.

Ezan okunurken abdestimizi alıp secdeye yönelirsek, çocuklarımıza da örnek oluruz inşallah. Biz onlara her daim rol modeliz bunu her daim unutmamak gerekir.

Ramazan’a layık günler ve geceler geçirmemiz duasıyla Allah’a emanet olun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şerife Demir Arşivi
SON YAZILAR