Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Hadim Sizi Bekliyor

Hadim Sizi Bekliyor

Geçen Cuma günü Hadim’deydik, Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu’nu ziyaret ettik, beraber Hadim’i gezdik, sıkıntılarını dinledik, hatta bir de söyleşi yaptık, önümüzdeki günlerde o söyleşiyi de yayınlayacağız.

Tabi bu gezi aslında Yeni Haber Gazetesinin önümüzdeki dönemde belirlediği bir yayın stratejisi ile ilgili. Mademki hükümetimiz, Meram ile Hadim’in, Selçuklu ile Cihanbeyli’nin, Selçuklu ile Ahırlının arasında bir fark yok, hepsi Büyükşehir Belediyesinin merkez ilçeleridir dedi,

Mademki Konya Büyükşehir Belediyemiz, hizmeti Konya’da, Nalçacı Caddesinde ne ise Hadim’deki her hangi bir mahallede de aynı standartta olması için mücadele ediyor,

Mademki artık Konya’nın her ilçesi, her mahallesi, her köyü merkez,

Öyle ise biz de Gazetemizi Konya’nın en ücra köşelerine bile ulaştırmalıyız, diye karar aldık.

Bu çerçevedeki 2 önemli strateji uygulayacağız.

Birincisi, bütün illerden, bütün köylerden, bütün mahalle ve sokaktan gazetemizde haberler olmalı ki, bundan sonra çok yoğun bir şekilde olacak.

İkincisi ise bütün bu her yerleşim noktasına Gazetemizi ulaştırmalıyız, bunun için de elimizden geleni yapacağız ve Gazetemizi, Yeni Haber Gazetesini, Konya’nın Merkezi Medyası Yeni Haber Gazetesini Konya’nın her noktasına ulaştırmak için mücadele edeceğiz, ulaştıracağız.

Neyse, bu çerçevede ilk temaslarımız başladı, ilk gezimizi de Hadim’den başlattık.

Niye Hadim? Diyebilirsiniz?

Başbakanımız Ahmet Davutoğlu da biliyorsunuz Hadim’den başladı, biz de bu çerçevede, doğru bir yolu takip ettiğimizi düşünüyoruz ve onun için Hadim’den başladık.

Gittik, Pir’in ayağının ucuna oturduk, Fatiha’mızı okuduk, himmet aldık, yola çıktık.

Ve bugün size Hadim temaslarımızdan notlar aktaracağım.

Öncelikle şunu ifade edeyim, Hadim her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Tam 5 tane restoran var Hadim’de. Hadim, hastanesi, eczanesi, marketi, diğer bütün unsurları ile bölgenin de merkezi konumunda…

Hadim’deki, Meslek Lisesi, İmam Hatip Lisesi, Anadolu Lisesi Konya’nın merkezde herhangi bir lisesinin standartlarının altın değil, ayrıca Meslek Yüksek Okulu da var.

Bir de tabi İmam Hatip Ortaokulu istiyor Hadim bu arada onu da ifade etmiş olalım.

Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu gerçekten çok çalışkan, değerli, ne yapmak istediğini bilen bir insan.

Zaten Hadimliler de başkanlarını çok seviyor. Ahmet Hadimioğlu, güvenilir, dürüst ve Hadimlilerin Velisi olma özellikleri ile de Hadim’in tam ağabeyi olmuş durumda.

Ahmet Başkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek’e çok teşekkür ediyor ve hatta “Konya’daki bütün kurum ve kuruluşların keşke koordinasyonunu Tahir Bey yapsa” diyor.

Zaten Belediyeye girişte hemen sol tarafta KOSKİ’nin ofisini görüyorsunuz, en güzel şekilde burada hizmetlerin sağlıklı bir şekilde yürümesi için her türlü adım atılmış.

Hadim’in sorunlarını soruyoruz Ahmet Bey’e, bize çok önemli birkaç sorunu anlatarak cevaplıyor bu sorumuzu.

Önce yatırımın gerekliliğini anlatıyor, kalkınmada öncelikli teşvik bölgelerine Hadim gibi ilçelerin de alınması gerektiğini ifade ediyor.

Hadim’de 5 tane kolonya imalatçısı varmış, hepsi Konya’ya gelmişler.

Başkan, “neden burada dursunlar, Hadim onlar için hiçbir avantaj içermiyor, hatta dezavantajlı. Ama burada Konya’ya göre daha avantajlı teşvik alabilseler, SSK konusunda, ulaşım konusunda bu kurumlarımız desteklenseydi bu firmalar Konya’ya gitmezdi” diyor.

Konya tıkanıyor biliyorsunuz, bütün kenar yerleşim yerlerindeki insanlar merkeze geliyor.

Peki, bunu engellemek için ne yapmak gerekiyor, kırsal alanlardaki göçü önlemek için ne yapmak gerekiyor?

Hiç lafı eğip bükmeye gerek yok, Ahmet Hadimioğlu’nu dinlemek gerekiyor.

Çünkü Ahmet Başkan damdan düşen adam, Hadim’de Hadimlilerin kalmasını sağlayamıyor, göçü engelleyemiyor.  Ve bunun için de en güzel çözümü Ahmet Hadimioğlu biliyor.

Bize Hadim’im doğasını anlatıyor Ahmet Başkan, yaylalarını anlatıyor, “bu güzellikleri insanlara sunmak lazım” diye de ekliyor.

150 yataklı bir otel yaptıracakmış, ben de kendisine “Aman başkanım en az 500 kişilik bir salonu olsun, onun dışında da birkaç salon olsun” dedim.

Kendisine, “böyle bir otel tutmaz” demişler, “Başkanım tutar” dedim. AK Parti Konya il teşkilatı 5 programını burada yapsa, sendikalarımız, derneklerimiz, vakıflarımız burada bir, iki program yapsa bu otel tutmaz mı?

Konya tıkandı, hafta sonunda gidecek yer bulamıyoruz, Hadim’e gitsek kötü mü olur?

Gideriz, herkes gider. Tek ki siz beklentilerin karşılandığı, standardı yüksek otel yapın, hiçbir şekilde zarar etmez, etmezsiniz?

Tabi Hadim’de kirazcılık, hayvancılık, yaylacılık gibi başat sektörler var, mesela Hadim Peyniri, Hadim Sütü, Hadim Yoğurdu, Hadim Üzümü, Hadim Kirazı satılsa bu otelin yakınında?

Tutar Başkanım, inanın tutar, siz bu cesaretle hizmet etmeye devam edin, Allah (C.C) hiç şüphe duymuyoruz, yardımcınız olur.

Hadimlileri en fazla heyecanlandıran bir konu ise Konya- Hadim- Taşkent- Manavgat- Alanya- Antalya Karayolunun ilk 60 Kilo Metrelik bölümünün ihalesinin yapılmış olması. Bu yolun Hadim’e çok büyük katkısı olacağına inanıyorlar, ben de inanıyorum. Umarım ki bu yol da biran önce bütün aşamaları ihale edilir ve hızlı bir şekilde yapımı başlar.

Hadim büyüyor, kıpır kıpır bir hayatı var, Cuma’yı da Hadim’de kıldık zaten, tıklım tıklım cami doluydu.

Memur arkadaşlarımızla, müdürlerle, öğretmenlerle konuştuk, hepsi Hadimlilerden razı, hepsi Hadimi seviyor.

Hayat merkezden kenara kayıyor artık, zira oralarda hala hayat var ve biz Cuma günü bu hayatı, bütün temizliği ile biraz olsun kokladık, nefesini içimize çektik.

Size de tavsiye ediyorum, gidin Hadim’i görün, gezin, 3 farklı baraj yapılmış bölgeye buraları gezin, biraz olsun şehrin boğucu havasından kurtulun.

Unutmayın Hadim sizi bekliyor…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR