Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Haftanın özetini geçiyorum…

Haftanın özetini geçiyorum…

Konya'da yoğun tempolu bir hafta daha geride kaldı.

Ağustos ayının başından bu yana İslami Dayanışma Oyunları’nın yoğunluğu içerisindeydik. Hem bizler hem belediyeler hem esnaf hem vatandaş, kısacası herkesin tek gündemi İlsami Dayanışma Oyunları’ydı.

Bu sebeple bizler birçok işimizi bu yoğunluğa göre ayarlarken, belediyeler de birçok hizmeti, açılışı ve programı ertelemek durumunda kalmıştı.

Bu yoğunluğun ve ertelemelerin acısını bu hafta çıkarttılar diyebiliriz.

Öyle bir hafta oldu ki bizim için, uzun zamandır bu kadar yorulmamıştım.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Çatalhöyük Karşılama Merkezi’nin tanıttığı programla başlayan hafta, Selçuklu Belediyesi'nin açılışını yaptığı 87 No’lu Nezahat Yaşar Genç Aile Sağlığı Merkezi töreni ile devam etti.

Çatalhöyük'ün sadece Türkiye'nin değil, dünyanın önemli markalarından birisi olması için önemli yatırımlar yapılıyor. Başkan Altay bu projeyi hakikaten çok önemsiyor. Açıkçası Çatalhöyük’ün, tüm dünya tarafından takip edilen Göbeklitepe’den hiçbir eksiği yok. Tek eksiği ilgi ve yatırımdı aslında. Göbeklitepe’ye Türkiye’nin en büyük holdinglerinden biri sponsor olduğu için büyük mesafe kaydedilmişti, inşallah Çatalhöyük de yapılan yatırımlarla büyük sükse yapacak.

SELÇUKLU’DAN SAĞLIKLI YATIRIMLAR

Çatalhöyük’le başlayan yoğunluğumuz aynı gün Selçuklu Belediyesi'nin katkıları ile Şakalak Tarım A.Ş tarafından Yazır Mahallesi’nde yapımı tamamlanan 87 No’lu Nezahat Yaşar Genç Aile Sağlığı Merkezi'nin resmi açılışı töreniyle devam etti.

Daha önce de yazmıştım; Selçuklu Belediyesi’nin sağlık alanında yaptığı yatırımları ülkeler bile yapamıyor. Temmuz ayında, protokolü yapılan sağlık merkezleri ile birlikte Selçuklu’daki sağlık merkezlerinin sayısının 19’a yükseleceğini söylemiştim. Fakat Selçuklu Belediyesi aradan daha 1 ay bile geçmeden bu rakama artı 2 daha ekledi. Selçuklu’da sağlık merkezlerinin sayısı yeni protokollerle birlikte 21’e ulaşıyor.

Bence Sağlık Bakanlığı’nın, Sağlıkta Konya Modeli’ne katkılarından dolayı Selçuklu Belediyesi’ne ve Başkan Ahmet Pekyatırmacı’ya bu alanda büyük bir ödül vermesi gerekiyor.

KARATAY’I TANIYAMIYORUM

Demiştim ya çok yoğun tempoyla başladık diye. Çatalhöyük ve Selçuklu Belediyesi programının ardından aynı gün program üstüne program düzenlendi.

Albayrak Grubu'nun geleneksel hale getirdiği ve bu yıl “Ey iman edenler” hitabıyla başlayan ayetlerin konu olarak seçildiği “İman Ayetleri Hat Sergisi” İstanbul, Balıkesir, Trabzon ve Erzurum’un ardından Konya’ya geldi. Tantavi Kültür Merkezi’nde sanatseverlerin beğenisine sunulan ve 13 Eylül tarihine kadar gezilebilecek olan sergi programı ile günümüz devam etti.

Günün bitişini ise Karatay Belediyesi’nin 2019’dan bu yana sürdürdüğü Karatay Yaz Spor Okulları kapanış töreni ile yaptık.

2 bin 800 sporcu ve aileleri ile birlikte protokolün de yoğun ilgi gösterdiği program büyük bir coşkuyla yapıldı. Doğma büyüme Karataylı bir vatandaş olarak çok mutlu oldum.

Bugüne kadar Karatay’da görmeye alışkın olmadığımız yatırımlar, sosyal etkinlikler ve sıra dışı hizmetler görmeye başladık. Özellikle gençlere, spora, sosyal donatı alanlarına ve eğitime yapılan yatırımlar hayli dikkat çekici.

Hasan Kılca Başkan bu tempoyla devam edecek gibi görünüyor. Çıtayı her geçen gün daha yükseltiyor. Programın düzenlenmesinde emeği geçen ekibe de teşekkür etmek lazım. Gayet hatasız ve güzel bir programdı.

BAŞKAN KAVUŞ HERKESİ EV SAHİBİ YAPMAYA KAFAYI TAKMIŞ

Haftanın yoğunluğu ertesi gün ise Meram Belediyesi ile devam etti.

Meram Belediyesi öncülüğünde başlatılan ‘Büyük Konut Hamlesi’nin yedinci halkası, Oruç Reis Evleri’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Başkan Mustafa Kavuş tarafından üç yıl önce başlatılan Büyük Konut Hamlesi, Meram’ın Kentsel dönüşümüne sağladığı katkının yanı sıra Konya’daki konut açığının kapatılmasında da büyük önem arz ediyor. Ayrıca durgunluk yaşayan inşaat sektörünün canlanmasına da adeta ilaç oluyor.

Dile kolay, son üç senede Meram Belediyesi’nin projelendirdiği, tamamladığı veya inşa halinde olan 6 bin 569 konut var.

Başkan Kavuş herkesi ev sahibi yapmaya kafayı takmış. Meram’ın çehresinin değişmesi için de elzem olan bu hamleyi dikkatle bizler de takip ediyoruz.

AL SANA GERÇEK ONUR GÜNÜ!

Milli Mücadele döneminde Batı Cephesi Karargahı göreviyle çok önemli bir rol üstlenen Akşehir ilçesinde; taarruz hazırlıklarının sona ererek karargahın taşındığı 24 Ağustos 1922 tarihi anısına her yıl düzenlenen Akşehir Onur Günü etkinlikleri bu yıl bir başkaydı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ile birlikte protokolden ve vatandaşlardan çok sayıda katılımın olduğu etkinliklerle adeta Milli Ruh yeniden canlandı.

Akşehir’in ‘Onur Günü’ olan 24 Ağustos tarihi aslında büyük anlam ifade ediyor. ‘Onur’ kavramını kendi hayasızlıkları ve ahlaksızlıkları için kullanan kitleye karşı verilmiş çok güzel bir cevaptı bu etkinlik.

Şanlı Türk ordusunun zafere uğurlandığı Akşehir'de, şanlı dedelerin yiğit torunları, sapkın örgütler için değil, şehit ve gazi dedeleri için ‘Onur Yürüyüşü’ yaptı.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ilk kez ulusal boyuta taşıdığı anma etkinliği, bundan sonra da ses getirecek. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Akşehir ve Ereğli’de bundan sonraki süreç için de kuruluş ve kurtuluş dönemine ait yeni etkinlikler planladığını duydum.

İsabetli olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR