Esra Akyol

Esra Akyol

HAFTAYA BAKIŞ

HAFTAYA BAKIŞ

Geçen hafta Kudüs’lü Müslümanların yaşadığı acıları ve Mescidi Aksa’nın İsrail’den gördüğü zulmü yazmıştık. Türkiye’nin Kudüs’ün umudu olduğunu ve oradaki Müslümanlar için daha somut adımlar atılması gerektiğini anlatmıştık. Ve birçok yazar aynı konuyu ele almıştı.

Sanki birileri sesimizi duydu.

Önce İsrail dünya kamuoyunun baskısına dayanamayarak Harem-Şerif çevresindeki geniş güvenlik önlemlerini kaldırdı. İsrail Mescidi Aksa’dan tam olarak çekilmese de en azından tepkilere kayıtsız kalamadı. Kudüs’lü kardeşlerimizin de bu desteği hissetmesi önemliydi.

Bu sevindirici gelişmenin ardından Salı günü İslam İşbirliği Teşkilatı Türkiye’nin öncülüğünde İstanbul’da olağanüstü Kudüs toplantısı yaptı. Toplantıya İslam ülkelerinin dışişleri bakanları yön verdi. Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu konuşmasında Müslümanların daha fazla birlik olması gerektiğini, ayrılıklara düşmemesi gerektiği mesajını verdi.  Teşkilatın çalışmaları somutlaşırsa Filistinli Müslümanların acıları bir nebze olsun dinebilir.

Dikkat çeken bir haber

Dünyaca ünlü futbol yıldızı Ronaldo vergi kaçırıyormuş. İddialar böyle ama ne kadar doğru bilinmez. 14 milyon avro vergi kaçırdığı iddiası ile hakkında soruşturma başlatılmış. Ronaldo iddiaları yalanlıyor. Bu kadar para kazanıp bir de vergi kaçırıyorsa yazık. Daha önce yine dünya yıldız bir diğer futbolcu Messi de vergi kaçakçılığından yargılanmış ve ceza almış. Demek ki Allah herkese hesabını vereceği kadar mal versin. Her şeyin fazlası zarar. O zaman duamıza bir dua daha ekleyelim. Bizim futbolculara Allah vicdan versin.

Sıcaklar

Her yıl geçen yıla göre daha sıcak yaşamaya başladık yazları. Bunun sebebine küresel ısınma mı dersiniz bilinçsiz kimyasal madde kullanımından dolayı atmosferin delinmesi mi dersiniz bilmem. Orası bizi aşar. Ama bir gerçek var ki sıcaklar gerçekten bunaltıyor.

Sanki sıcak hava sadece İstanbul’da bunaltıyormuş gibi sürekli İstanbul ile ilgili uyarılar yapılıyor. Hatta o kadar ki İstanbullular Ağustos ayının başında İstanbul’u terk etsin diyen uzmanlar bile var. Ama abartılıyor. Doğu bölgeleri daha çok yanıyor Akdeniz ve kıyılar da nemden nefes alamıyor. Bence İstanbullular otursun da haline şükretsin. Beterin beteri var çünkü.

Sıcaktan bunalanlara tavsiyeler

Bol sıvı tüketin

Yağlı yiyeceklerden uzak durun

İmkanınız var ise akşam 5’e kadar dışarı çıkmayın.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Esra Akyol Arşivi
SON YAZILAR