Kasım Göçer

Kasım Göçer

Hakem ve Ömeroviç elele verdi, Konyaspor yenildi

Hakem ve Ömeroviç elele verdi, Konyaspor yenildi

Ömeroviç paraşütsüz düşen takımı iyi toparladı bunu inkar edemeyiz ancak oyuncu tercihleri ve oyuna müdahaleleri tam bir felaket. Ömeroviç’in hatalı ilk onbiri, hakemin rezalet yönetimi ve şanssızlık faktörü bir araya gelince Konyaspor Trabzonspor karşısında 3-1’lik mağlubiyeti kaçınılmaz oldu.

Ömeroviç , Oğulcan’ı geçen hafta santrafor oynatırken bu hafta sol açık oynattı. Hocanın gerçekten ilginç fantezileri var. Gerçi, Oğulcan sol açıkta elinden geleni yaptı ama o pozisyonun asıl oyuncusu (üvey evlat) Moreno oyuna girince takıma da hareket geldi.

Çikalleshi ile Cicaldau’ya hoca iyi sabretti. Hele Cicaldau’dan ne bekleniyor anlamıyorum, sezon başından beri bir tane iyi maçı yok. O pozisyonda oynayan oyuncunun sezonda birkaç maçı çevirmesi beklenir ancak Cicaldau her maç sahanın en kötülerinden biri olmayı başarıyor. Hoca Niagnbo’yu neden düşünmez acaba, neticede kadrodaki hiçbir oyuncu Cicaldau’dan daha kötü olamaz. Çikalleshi’nin etkisizliği ise yeterince beslenememesine bağlanabilir.

Yanlış ilk 11 tercihinde Ömeroviç maç 2-0 oluncaya kadar ısrar etti. 65.dakikadan sonra oyuncu değişiklikleri ile yanlış tercihler düzelince takım kendine geldi. Takım farkı önce bire indirdi. Sonra direkten dönen top gol olsa maç dönebilirdi. Hatta 65. dakikadan sonraki kadro ile maça başlasa Konyaspor karşılaşmayı kazanabilirdi.

Mağlubiyette hakemde etkili bir faktör oldu. Hakemin vermediği penaltı (Damjanoviç’in eline dokunan) verdiğinden (Guilherme’nin koluna dokunan) daha penaltıydı. Guilherme’nin pozisyonunda top önce sırtına çarpıyor, vücuttan seken top koluna çarpıyor. Vücuttan dönen top elle kolla temas ederse penaltı olmaz. Nitekim Konyaspor lehine de benzer bir pozisyon var. Oğulcan’a atılan tokatı ise VAR görmezden geldi. Gerçekten akıl alır gibi değil.

Tüm bunlara ilave şans faktörünün de Konyaspor’un yanında olmadığını söylememiz gerekir. Trabzonspor ceza sahası dışından uzaktan şutla iki tane gol buldu. Öyle ki Konyaspor bu sezon ilk defa ceza sahası dışından gol yemiş oldu, peşinden baskı kurduğu dakikalarda bir daha uzaktan yedi. Baskı kurduğu anlarda topu direkten döndü, beraberlik fırsatını kaçırdı. Her şeye rağmen şans yanında olsa Konyaspor Ömeroviç’in ve hakemin hatalarına rağmen puan alabilirdi.

Konyaspor kazanamasa bile rakipleri de kaybediyor. Rakiplerine göre Konyaspor bir tık daha iyi. Bu sebeple Konyaspor düşmez düşmesine de kümede kalıncaya kadar taraftarı dokuz doğurur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR