Latif Demirtaş

Latif Demirtaş

Hatay’da hata yapmayan Konyaspor

Hatay’da hata yapmayan Konyaspor

Geçtiğimiz hafta Beşiktaş’a mağlup olan Konyaspor için Hatayspor maçı, bir ölüm kalım maçıydı.

Cumartesi günü saat 19:00’da, Berat Kandili vaktinde olmasına rağmen, stadın büyük oranda dolu olması dikkat çekiciydi. Konyaspor Yönetim Kurulu, taraftarı stada çekmek için olağanüstü bir çaba gösteriyor. Bu çabaların karşılığını alıyor. Taraftarlar, yapılan transferlere ve takımın ileriye doğru ümit veren oyunuyla bir ışık görüyor.

Maçın ilk 10 dakikasında Hatayspor, çok tehlikeli 2 atak yaptı. Bir tanesi gol oldu ama ofsayt olduğu için sayılmadı. Bu tehlikeli atakların devamının geleceği görülüyordu.

İlk yarı Konyaspor’un çok pas, topa çok sahip olma ve topu ileriye taşıyamadığı bir görüntüyle devam etti. Hatayspor da boşluklardan çıkmaya çalıştı. Başlangıç dışında Konyaspor hiç fırsat vermedi. Seyir zevki çok fazla yüksek olmayan, sakin bir ilk yarı izledik.

İkinci yarı hoca çok kritik değişiklikler yaptı. Değişikliklerin başında Uğurcan’ı sağ beke, Ahmet Oğuz’un yerine aldı. Ethemi’yi, Filp ile değiştirdi. Bu Konyaspor’un hücum gücünü arttırdı. İlk golü Uğurcan attı. Çok iyi yükselerek, bir forvet gibi vurarak golü attı.

İlk gölden sonra Konyaspor’un özgüveni yerin geldi. Taraftar daha fazla destek verdi. Baskısı daha fazla arttı. Ethemi’nin çok iyi hareketleriyle, Oğulcan’a attığı pasla da ikinci gol geldi. 2-0’dan sonra Konyaspor, sakin değerlendirmelerle maçın sonuna kadar devam etti.

Önümüzdeki hafta önce Beşiktaş ile kupa maçı var. Başkan Ömer Korkmaz’ın açıklamalarından hedefimizin Lig olduğu söylemi var. Ancak Beşiktaş’ı yenip, yarı finale çıkılmayacak bir takım değil. Çünkü Beşiktaş’ta zorlu maçlar geçiriyor. Hala tam bir takım olmuş görüntüsünde değil. Tabi bu konuda kararı hoca verecek.

Daha sonra kritik bir Pendikspor maçı var. Sıralamada altımıza aldığımız Pendikspor’u, hafta sonu yendiğimizde artık önümüzün açık olduğunu düşünüyorum.

Konyaspor’un, Lig’de kalmakla ilgili çok önemli bir engeli aştığını ve yolu yarıladığını söyleyebiliriz.

Umarım öyle olur…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Latif Demirtaş Arşivi
SON YAZILAR