Şerife Demir

Şerife Demir

Hoş geldin ya şehri Ramazan

Hoş geldin ya şehri Ramazan

Selamün Aleyküm. Rabbimize Hamd olsun, bizleri Ramazan ayına bir kez daha buluşturdu. Bu ayı layıkıyla yaşamayı da nasip etsin. Öyle bir Ramazan geçirelim ki ‘Kulum senden razı oldum’ demesini nasip etsin Mevlam. Tabi uykuya vererek ya da TV başında kalarak boş vakit doldurarak rıza aranmaz aslında bunu hepimiz biliyoruz da çok da önemsemiyoruz. Ya da nefsimiz imanımızın önünde olunca nefsimize hizmet ediyoruz.

Belki imanı güçlendirmek adına dilimizden zikri eksik etmesek Kelime-i Tevhid’ler, Kelime-i Şahadet’ler sabah ve akşam okunacak zikirler bolca salavat ve ilk on günün zikri olan Ya ERHAMERRAHIMİN zikrini günlük yüz defa okuyalım. Hatta yüksek sesle zikirlerimizi okuyalım da evdeki şükür sebepleri de zikirlere eşlik etsin.

Namazlarımıza her vakte bir kaza eklense sabah ve yatsı namazlarına birer günlük kaza ilave edince 1ayda 90 günlük kaza kılınsa ve evlerimizde Kuran-ı Kerim’i hatmederek ailece mukabele okuyalım inşallah. Ya da hepimiz evlerimizde mukabele okuyoruzdur. Okurken arkadaşın bana gönderdiği güzel bir yazıyı sizlere paylaşayım ki mukabeleleriniz daha çok sevaplı olsun.

MUKABELE OKUYANLARA TAVSİYELER

Her mukabelemizin basında

2 tane ZİLZAL suresı ve  3 tane iHLAS 1 FATİHA okursak her gün 2  hatım sevabı almış oluruz. Çünkü Zılzal Suresı Kuran’ın yarısına denk. 2 tane okuyunca bir hatim sevabı.. 3 ihlas bır fatiha da öyle.. Üçücüyü de ağır ağır birer cüz olarak okuyacağız zaten.. Her gün bu sevaplar çok güzel olacak.

Kuran-ı Kerim’e başlarken okunacak duayı da önce okumamız daha uygun okucaktır.

Cüzümüz bittikten sonra da okunucak duayı da unutmamalıyız.

Mukabele okunurken rabıta üzere okuyalım dınleyelim.. Kalp neredeyse kişi oradadır.. Ruh için mekan ve zaman yoktur.. Varsayalım ki Kabe’deyiz.. Herkes Kabe’nin etrafına oturmuş...

Allah dostları da bizim hatim halkamıza oturmuş.. Kimler var.. Sahınaksıbendıler Abdulkadır geylanıler.. Cuneydı Bagdadıer.. Kabe’nin İmamı hatım okuyor deği çünkü biz okuyacağız..

Bunu kimseye veremem.. Ama ben okumuyorum  Rasulallah okuyor ya da Cibril-i emin  okuyor DİYE de nİyet edebiliriz.. O huzurla okuyalım

Okurken bazı ayetlerde aklımız başımızda okuyalım.. Mesela KUNFEYEKUN gecen yerlerde..Allah’ım tüm hacetlerimize OL DE OLSUN YARABBI diye içimizden geçirelim. Ya da Bakara Suresi’ndeki kullarım bana seni sorarlar onlara de ki ben onlara yakınım dua ettiklerinde dualarını kabul ederım. Ayetıne gelince.. Ya da 8 cüzi de 2 tane Allah lafzının arasında.. Hocamızın dediği dua ile bu fırsat vakitlerini kaçırmadan okuyalım.

Kuranı okurken ve dinlerken.. Semadan aşağı bir NUR saçılıyor.. O nur her tarafımı kaplıyor.. Her hücreme tecelli ediyor.. Hastalıklarım iyileşiyor.. Ruhuma tecelli ediyor. Umanım kamil oluyor sahabenin velilerin imanına benziyor diye niyet edelim.

Hatmin başından sonuna kadar yanımızda sularımız olsun. Onlara da okunsun hastalıklara şifa bağımlılara deva niyetiyle nefes edelim.

içelim içirelim.

Bugünün duası; Rabbim bizlere Ramazan'ın şuuruyla Ramazan’ımızı geçirmeyi nasip etsin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şerife Demir Arşivi
SON YAZILAR