Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Hüzünle ve sevinçle

Hüzünle ve sevinçle

Kurban Bayramı’nı geride bıraktık.
 
En azından bizim gibi tatili kısa olanlar için artık bayram geride kaldı. Dolayısıyla bizler dün itibarıyla işimizin başına döndük.
 
Tatil süresinin bizler için kısa olması sebebiyle bu bayram, geçtiğimiz bayramlara nazaran daha durgun geçti.
 
Koronavirüs illetinden kurtulduğumuz için bu bayramda akraba ziyaretlerini nihayet gerçekleştirdik. Bayramlaşmak için gittiğim akrabalarımda hep kalabalıklarla karşılaştım. Akrabalarımın akrabalarıyla da tanışma fırsatı buldum.
 
İnsanlar bayramları ve bayramlaşmayı çok özlemiş. Ben de özlemişim…
 
Konya’da manzara bu şekildeydi.
 
Kısa bayram tatiline bir de Altınekin ziyareti sığdırdım.
 
Orada da manzara aynı şekildeydi.
 
Fakat Altınekin’de bayram tatili bizim kadar bile olmayanlar da vardı. Kurbanını kaldırıp bayramlaşmasını bitiren hemen hemen herkes tarlaya koşuyordu. Malum hasat zamanı…
 
Altınekin ziyaretini tamamladıktan sonra bayramın kapanışını Selçuklu Belediyesi Tropikal Kelebekler Bahçesi’nde tamamladığımı da söylemem lazım.
 
Çünkü asıl bayram oradaydı.
 
Türkiye’nin her yerinden olduğu gibi yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızdan da çok sayıda ziyaretçi Tropikal Kelebekler Bahçesi’ndeydi. Fotoğraf çekinmek için birbirleriyle yarışıyorlardı…
 
Kısa bayram tatiline ben sadece bunları sığdırdım.
 
Tatili uzun olanlar için başka bir bayram tadı vardır elbet. 9 günlük bayram tatilinden faydalananlar ya sahillerde ya da evlerinde bayramın keyfini yaşamaya devam ediyor.
 
Tatilin keyfini çıkaranların neşesi bozulmasın, Allah dönüş yolunda kaza bela vermesin. Aman dikkat!
 
BAYRAMI HÜZÜNLE KARŞILADIK
 
Konya’da Kurban Bayramı, Kapu Camii’nde kılınan Bayram namazının ardından Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen bayramlaşma programı ile devam etti.
 
Bayramı Konya’da karşılayan Bakan Kurum da namazını Kapu Camii’nde kıldı.
 
AK Parti Konya İl Başkanlığı ve MÜSİAD Konya Şubesi’nde de yoğun bir bayramlaşma programı vardı.
 
Ama bu bayram, geçtiğimiz bayramlar kadar renkli değildi Konya’da.
 
Konya Şehir Hastanesi’nde meydana gelen menfur olay nedeniyle başta protokol üyeleri olmak üzere herkesin morali bozuktu.
 
Dr. Ekrem Karakaya’nın katledilmesinin ardından ortaya çıkan gelişmeler de bu moral bozukluğunun bir diğer ayrıntısıydı.
 
Piyade Uzman Çavuş Muhammed Mustafa Koca’nın Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede şehit olması da bayram öncesi bizi hüzünlendiren bir diğer üzücü gelişmeydi.
 
Bakan Kurum hem şehidimizin Çumra ilçesindeki babaevinde taziyede bulundu hem de Konya Şehir Hastanesi çalışanlarıyla bayramlaştıktan sonra Dr. Ekrem Karakaya'nın saldırıya uğradığı odasında dua etti.
 
Bu bayram protokol fotoğraflarında yüzler çok gülmese de yine çok güçlü bir birlik ve beraberlik havası vardı.
 
Protokol fotoğraflarında tek eksik ise bilmem fark ettiniz mi, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’dı. Gözler Başkan Altay’ı aradı.
 
Hac vazifesini yerine getirmek için mübarek topraklara giden Başkan Altay’ın ibadetinin mebrur olmasını diliyorum. Allah kabul etsin.
 
Sevgili dostlar, bayram anısı olarak anlatacaklarım şimdilik bu kadar. Mesaiye başlayanlara hayırlı işler, tatil yapanlara hayırlı tatiller dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR