Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

İki başkent arasında Cihanbeyli…

İki başkent arasında Cihanbeyli…

Cihanbeyli’ye misafir olduk dün meslektaşlarımla birlikte.

Cihanbeyli’ye gelmeyeli biraz zaman olmuştu.

Gezdim, gördüm. Cihanbeyli gün geçtikçe gelişmiş. Boy vermiş, genişlemiş, yeşillenmiş.

Parklar, sosyal donatı alanları, binalar, gençlik merkezleri, konaklar, yeşil alanlar, butikler, pazar yerleri… Cihanbeyli’nin çehresi değişmiş.

Başkan Mehmet Kale’nin dediğine göre; taşra ilçelerin içerisinde en büyük park da Cihanbeyli’deymiş.

15 Temmuz Şehitler Parkı, ortasında çok güzel bir göleti ve suyun üzerinde bize göz kırpan Havuz Kafesiyle karşıladı hepimizi.

Altı üstü bir park değil, çok önemli bir özelliğe sahip 15 Temmuz Şehitler Parkı.

Eskiden bataklıkmış bu bölge. Pis kokulardan dolayı yanına yaklaşılmazmış. Yaklaşanın ayağına diken batarmış. Mezbelelikmiş işte.

Sonra burayı doldurmuşlar, yeşillendirmişler, park, kafe, çocuk parkı yapmışlar.

Çöldeki vaha gibi bir eser çıkmış ortaya.

Dağmış, bakmışlar bağ olmuş.

Hemen yanı başında Ayşe Türkmenoğlu Hanımeli Parkı var. Burada şirin butiklerde şirin teyzelerimiz el emeği, göz nuru eserlerini satıyor. Onlar ekonomiye, belediye de istihdama katkı sunuyor.

Park alanındaki anıt ve orada yazan dörtlük, kadına verilen önemi ortaya çıkarmış.

Bizim kadınımız;
Elinde kalemle gelecek olur
Elinde tohumla bereket olur
Sırtında mermiyle hürriyet olur
Elinde bayrakla cesaret olur…

******

Basın toplantısında meslektaşlarımızdan biri, “Cihanbeyli’ye tam donanımlı yeni bir hastane yapılacak mı?” diye sordu ve bence çok mantıklı bir cevap aldı.

‘Ülke olarak, içinde bulunduğumuz ekonomik durumda yeni bir hastaneye gerek yok. Elimizdeki hastane yeter bize’ şeklinde cevap verdi Mehmet Kale.

Ben de tam olarak Kale gibi düşünüyorum. Cihanbeyli’nin katma değer üretmesi için konumu itibariyle çok fırsat var. Elde olanla idare edip, yeni ekonomik açılımlar yapmak daha mantıklı bir düşünce olur.

Zaten, “Cihanbeyli’ye yeni bir organize sanayi bölgesi ile birlikte tuz rehabilitasyon merkezi kurarak turizm yatırımı yapmak istiyoruz” diyerek mantıklı düşündüğünü ortaya koydu Başkan Kale.

İki başkentin ortasında, hem de anayol üzerinde bulunan Cihanbeyli, Tuz Gölü’nden faydalanarak, sağlık turizmi gibi katma değeri yüksek bir alanda çok daha kıymete biner.

Cihanbeyli sanki küçük Türkiye gibi…

Mozaikte, Cihanbeyli’ye bağlı Karabağ MHP’ye, Gölyazı ise HDP’ye yakın bölgeler. Bu iki zıt kutbu asgari müşterekte buluşturmak da kolay olmasa gerek.

Mehmet Kale’nin yaptığı işler az buz işler değil.

Bizi en iyi şekilde ağırlayan başta Başkan Mehmet Kale’ye, Cihanbeyli Belediyesi personeline, sabah kahvaltısındaki muhteşem sofra için Havuz Kafe’ye ve dostum Murat Uğur’a teşekkürler…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR