Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

İletişim notları

İletişim notları

Öncelikler Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesinin Konya’mız için çok kıymetli olduğunun altını çizerek yazıma başlamak istiyorum.

İletişim Fakülteleri üniversitelerin de vitrini aslında. İletişim Fakülteleri daha öğrenciliğin başlarında öğrencilerini öncelikle kendilerini tanıtabilecek, doğru iletişim kurabilecek hale getiriyorlar. Öğrenciler de aldıkları eğitimlerle birkaç sene de ekip çalışmalarıyla birçok alanda ödüller alarak üniversitelerinin de tanıtımını yapmış oluyorlar.

Reklamcılık, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Gazetecilik, Radyo Televizyon Sinema bölümlerinin her birinden mezun olan gençlerin istihdam konusunda önlerinin açılması çok önemli.

İletişim Fakültelerinin mezunları maalesef ülkemizde hala görmesi gereken değeri görmese de ben inanıyorum ki bir gün tüm makam sahipleri iletişimin önemini anlayacaklar.

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü Başkanı değerli hocam Prof. Dr. Hüseyin Altunbaş’ın öncülüğünde S.Ü. Reklamcılık Kulübü sektör temsilcileri, yöneticiler ve firma sahipleriyle öğrencileri buluşturuyor.

Tecrübe paylaşımı tadında geçen söyleşilerin öğrenciler için çok faydalı olduğu söyleşi sonrasında gerçekleşen soru cevap bölümünde gençlerin heyecanından anlaşıyor.

Geçtiğimiz haftalarda konuk olan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’un samimiyeti birkaç hafta sonra bile öğrenciler tarafından dile getiriliyordu.

Yine programın önceki konuklarından yönetmen Abdullah Bozkurt televizyon reklamcılığı, prodüksiyon gibi konularda gençlere yeni ufuklar açmıştı.

Geçen hafta konuk olan aynı zamanda Reklamcılık Bölümünün ilk mezunlarından Yakup Öz kardeşimin sunumunu izleyenler arasında ben de vardım. Fakültenin ve hocalarının kendisine kattıklarını anlatırken öyle gururluydu ki. Ulusal ödül sahibi bir reklamcı Yakup ve çok başarılı işler yapmaya devam ediyor.

Gençler bu program sayesinde her konuşmacının tecrübelerinden kendilerine iyi bir kütüphane oluşturabilirler.

Program sonrasında Selçuk İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İmran Aslan ve Reklamcılık bölüm başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altunbaş hocalarımla sohbet fırsatımız oldu.

Öğrencilerle sektör temsilcilerini farklı programlarla buluşturmaya devam edeceklerini ifade ettiler. İletişim Fakültesi öğrencilerini daha öğrenciliğin başında sektörel paydaş haline getirecek projeleri var.

İletişim önemli diyerek bitirelim yazımızı…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR