Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

İnsan KTO Karatay Üniversitesinde Öğrenci Olmak İstiyor

İnsan KTO Karatay Üniversitesinde Öğrenci Olmak İstiyor

Dün Konya Ticaret Odasından değerli dostlarımız, KTO Basın Müşaviri Özhan Say ve KTO Basından Fatih Özsoy’la hem Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesini gezdik hem de Zafer’de Camlı Köşkün önündeki reyonunu ziyaret ettik.

En basit ifade ile etkileyici bir Üniversite KTO Karatay Üniversitesi.

İnsan genç olmak istiyor, bu üniversitede okumak istiyor.

Kampusu şu anda belki ülkemizde en iyi kampüslerden birisi, önünde büyük bir de arsa var, bu arsa her halde Karatay Belediyesininmiş. Bu araziye Şehir Hastanesi yapılması için planlanmış ama şu anda tabi o proje rafa kalktı, Bahri Dağdaş Uluslar Arası Hububat Araştırma Merkezinden 1 milyon metre kare arazi bu hastane için tahsis edildi. Öyle olunca da bu arazi şu an için boşa çıkmış oldu. Allah için KTO Karatay Üniversitesinden daha hayırlı bir iş için bu arsa kullanılabilir mi? Hayır kullanılamaz, Konya’nın, Türkiye’nin geleceği Karatay Üniversitesi ve Karatay’ın da incisi… Bu arsada KTO Karatay Üniversitesine tahsis edilmelidir.

Umarım bir an önce bu arazi tahsisi de yapılır ve şu anda zaten müthiş olan kampus aynı zamanda çok değerli bir alan daha kazanmış olur. KTO Karatay Üniversitesi büyür, Karatay’ın cazibesi artar, Karatay gelişir.

Neyse, bize görevli arkadaşlarımız sağ olsunlar uzun uzun KTO Karatay Üniversitesini anlattılar. KTO Karatay Üniversitesi bir vakıf üniversitesi belki ama hiçbir şekilde kar amaçlı kurulan bir üniversite değil. KTO Karatay Üniversitesi, hiçbir vakıf üniversitesinde olmadığı kadar teknik, mühendislik, mekatronik, malzeme bölümlerine yatırım yapıyor, bu alanlarda fakülteler açıyor.

Şu bölümler, sadece Konya’nın değil, Türkiye’nin teknik mühendis açığını kapatacak bölümler; Makine Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Nano Teknoloji Mühendisliği, Mekatronik, Elektrik Elektronik Mühendisliği…

Ve istediğiniz vakıf üniversitesine bakabilirsiniz bu bölümleri bulamazsınız.

Sonra İnşaat Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Hukuk, İşletme, Uluslararası Ticaret, gibi bölümlerin tamamı da gençlerimizi hayata hazırlamaya ve mezun olur olmaz yüksek gelirli iş imkânına kavuşturacak olanakları oluşturmaya yönelik bölümler.

Mesela Uluslararası Ticaret… Bugün uluslararası ticaret sadece Konya’da değil, Türkiye’nin her yerinde iş imkânı olan bir sektördür.

Ayrıca, ASELSAN, ROKETSAN gibi kurumlara KTO Karatay Üniversitesi tam anlamıyla eleman yetiştiriyor, mühendis yetiştiriyor.

Ben onun için diyorum ki, sadece Konya’nın değil, Türkiye’nin kalkınmasına motor olacak insanlar Karatay Üniversitesinden yetişecek İnşa Allah.

Konya’da değil, Türkiye’de ilk olma özelliğindeki Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik, Sosyal Hizmetler gibi bölümlerde yine ne yapmak istediğini bilen bir üniversitenin sağlam temellerle oluşturduğu gelecek tasavvurunu gösteriyor.

Grafik Tasarım, Mimarlık, İç Mimarlık ve Tasarımı…

Allah’ınızı severseniz bu bölümlerin hangisinden mezun olan işsiz kalır?

Geleneksel Türk Sanatları bölümü ise Konya’mıza, medeniyetimize bir sorumluluk örneği olarak açılmış ve gerçek sanatçılar yetiştirecek önemli bir bölüm.

Tabi bir bölüm daha var ondan bahsetmeden geçersem hem KTO’ya hem Karatay Üniversitesine ayıp etmiş olurum, o bölümde sadece Konya’da değil, Türkiye’de ilk olma özelliğindeki “Enerji Yönetimi” Bölümü… Anlaşılıyor ki, geleceğin mesleği enerjiye KTO Karatay Üniversiteliler yön verecek…

Fakülteler bunlar… Bakar mısınız? İçinde gereksiz, hiçbir amaca hizmet etmeyecek, sadece çocuk üniversite okusun diye gönderilecek bir tek bölüm var mı?

Ayrıca ticaret merkezli bir bakış açısına sahip olmadığını KTO Karatay Üniversitesi bize, verdiği burslarla da gösteriyor.

Düşünebiliyor musunuz burs rakamı 4 bin liradan başlıyor.

Ve nerede ise her öğrenciye burs veriliyor. Burs alttan ders kaldığında da kesilmiyor. Burada öğrenci desteklenmeye çalışılıyor, amacın ticaret olmadığı gösteriliyor.

Hocalar mükemmel, ben KTO Karatay Üniversitesinden Türkiye’yi kalkındıracak insanların çıkacağından hiç şüphe duymuyorum.

Yarınımızı kurgulayacak, güzel yarınlar oluşturacak gençler KTO Karatay Üniversitesinden çıkacak İnşa Allah…  

Bu sene bütün kontenjanların dolması bekleniyor. KTO Karatay Üniversitesi Konya’nın yükünü çekmeye hazır ama biliyorum sadece Konya’nın değil Türkiye’nin kalkınmasına motor olacaklar. Bu yıl biri TÜBİTAK’tan birincilik ödülü alan üç önemli projeyi hayata geçirmişler.

Bir elektrikli otomobil üretmişler, projelerden bir diğeri is güneş enerjisi ile çalışan araç. Diğer proje ise sadece Türkiye’de değil, dünyada pazar bulacak, zihinle yönetilen elektrikli araç. Sizin anlayacağınız felçli hastalar için araç üretmişler.

Ben diyorum, göreceksiniz, KTO Karatay Üniversitesi motor da üretecek. Şimdi KTO Karatay Üniversitesi bu projeleri yönetecek, geleceği yönetecek gençleri bekliyor.

Bugün biliyorsunuz üniversite kayıtlarında son gün, gençlerimizden ve velilerinden kayıt yapmışsalar bile bir daha düşünmelerini ve KTO Karatay Üniversitesini ilk sırada yazarak tercihlerini yapmalarını tavsiye ediyorum.

Dedik ya, her şey Türkiye için… Her şey Türkiye’nin, Konya’nın kalkınması için… 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR