Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

İşini iyi yapan kazanır

İşini iyi yapan kazanır

İşini iyi yapanlardan bahsedeceğim bugün. Ülkesi için çalışan, koşuşturan, laf değil icraat üretenlerden bahsedeceğim köşemde.

İlk olarak tabi ki Selçuk Bayraktar’dan bahsedeceğim…

Baykar’ı, dünyanın en önemli savunma şirketlerinin arasına yükselten Selçuk Bayraktar yeni bir müjde daha verdi. ''Biz artık gözümüzü atmosferin de ötesine, uzaya dikmiş durumdayız.'' dedi.

Ülkemizin iç politikasındaki saçma sapan meseleler yüzünden gündem kalabalığında kaybolan Bayraktar Kızılelma’nın heyecanını bile yaşayamamıştık henüz.

Biz daha Kızılelma’yı konuşmaya fırsat bulamamışken, Selçuk Bayraktar gözünü daha yükseklere dikti bile.

Şimdi hedefte uzay var. Yerli ve milli teknoloji ile uzaya çıkmak için hazırlıklara başlayan bir kahraman var.

Selçuk Bayraktar: "Havacılıkta akamete uğratılmış serüvenimizin yeniden doğuşunu gerçekleştirdikten sonra biz artık gözümüzü atmosferin de ötesinde uzaya dikmiş durumdayız. Uzayla alakalı girişimimizi kurduk. İnşallah 5-10-15 sene içinde ülkemizin bu serüvenine ciddi katkılarımız olmasını hedefliyoruz. Bu anlamda Kızılelma bir başlangıç olsa da KIZILELMA'dan sonra uzayla alakalı projelerimiz var." ifadeleriyle bu yeni sürecin kapısını aralamış oldu.

Bu ülkeyi seven herkes gibi benim de bu vaatlerden en ufak bir şüphem yok. Çünkü Selçuk Bayraktar, önce hayal ediyor, sonra hayal ettiriyor, daha sonra da hayalleri gerçekleştiriyor.

Selçuk Bayraktar’ın bu azmi ve bu hayalleri ülkemize her anlamda yol gösterici olmalıdır. Selçuk Bayraktar’ın anlattıkları, yaptıkları, hayal ettikleri özellikle genç kuşağa ders olarak okutulmalıdır.

Selçuk Bayraktar’ın ufkunu ve başardıklarını, ekibinin azmini çok iyi anlatmalıyız. İnanınca, isteyince, hayal edince ve çalışınca bu ülkenin neler başarabileceğini çocuklarımıza çok iyi öğretmeliyiz.

Bu ülkenin makus tarihini değiştiren bu kahramanı örnek alan yüzbinlerce TEKNOFEST kuşağı artık çok daha farklı hayaller kurmaya başladı bile. Bu kuşağa hepimiz sahip çıkmalıyız. Gelecekten ben çok umutluyum…

İŞİNİ İYİ YAPANLARDAN BİRİ DE BAHATTİN DÜZGÜN

Konya’da özellikle savunma sanayisi ile ilgili çok sevindirici gelişmeler oluyor. Silah sanayisinde Huğlu ile öne çıkan Konya ASELSAN gibi bir dinamo ile bu gücünü pekiştirmişti.

Fakat Konya sanayisinin yetenekleri bununla sınırlı değil elbette.

Elektronik harp malzemelerinden hava araçlarına, zırhlı araç teknolojilerinden roket parçalarına kadar envayi çeşitte üretim yapan Konya, ülkemize stratejik anlamda çok değerli katkılar sunuyor.

Bu katkılardan sonuncusunu ise ELFATEK firması sundu.

Konya’nın ve ülkemizin saygın iş adamlarından biri olan Bahattin Düzgün’ün firması ELFATEK, ürettiği pek çok ürünün yanında, savunma sanayisine yönelik alt yüklenici firmalara da hizmet üretiyor.

İnsansız sistemler ve yapay zeka teknolojilerine yönelik yürüttüğü AR-GE çalışmalarını nihai ürüne dönüştüren ELFATEK 1,5 yıllık çalışma ile çok önemli bir başarı gerçekleştirdi.

ELFATEK’in üretimi olan "gökHAN" adlı insansız hava aracının (İHA) uçuş testleri tamamlandı. Mühendislerce kolay kurulum özelliğinde 12 parçadan tasarlanan, kanat genişliği 3,5 metre olan araç, 25 metrekarelik herhangi bir alandan piste ihtiyaç duymadan havalanabiliyor.

Konya sanayisi adına gurur verici bu gelişmeyi duymayanlar duysun diye köşeme taşımak istedim.

Bahattin Düzgün ve ekibine başarılar diliyorum.

BAKAN VARANK’I DA UNUTMAYALIM

Sevgili okurlar; “ülkesi için çalışan, koşuşturan, laf değil icraat üretenlerden bahsedeceğim köşemde” demiştim ya.

O isimlerden birinin de Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank olduğunu belirtmem gerekiyor.

Bakan Varank Konya’ya gelmiş. İşin garip tarafı, bu ziyaretten bizim hiç haberimiz yok.

Konya Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyetini sürdüren Kayahan Hidrolik fabrikasında incelemelerde bulunarak, firma yetkililerinden bilgiler almış.

Bu ziyaretle ilgili de çok güzel cümleler kurmuş.

Varank, hidrolik firmasının iş hayatına tek bir tezgahla başladığını belirterek, "Şu anda sanayinin eli kolu diyebileceğimiz preslerin hidrolik silindirlerini yapan çok önemli bir firmamız. Dünyadaki global bütün büyük firmalara hidrolik silindir üretiyorlar. Bunun yanında savunma ve havacılık alanında yeni teknolojilere üretim yapıyorlar. Bu firmanın hikayesi, aslında Türk ve Konya sanayicisinin neler yapabileceğinin en güzel göstergesi. İkinci kuşak Sevda Kayahan Hanım patronluğu üstlenmiş̧, yönetim kurulunun tamamı kadınlardan oluşuyor. Firmamızın başarıları Türk sanayisinin geldiği noktayı göstermesi açısından çok değerli” diyerek ziyaretini özetlemiş.

Bu gelişmeyi de sizlerin bilgisine sunmak istedim.

Örüldüğü gibi Bakan Varank işini çok iyi takip ediyor. Öyle şov peşinde koşmuyor. Şov peşinde koşuyor olsaydı bütün basını oraya yığar, reklamın alasını da yapabilirdi elbet.

Bakan Varank’ın işini iyi yapanlardan biri olduğunu söylerken, Konya’ya güç katan değerli firmamızı da es geçmeyelim; Kayahan Hidrolik’in başarısını da görelim. Konya adına gururlandık.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR