Latif Demirtaş

Latif Demirtaş

İstanbul sendromu

İstanbul sendromu

İstanbul sendromu deyince depremde İstanbulluların yaşayacağı sıkıntı aklımıza gelmiyor. Konyaspor’un son 3 maçta Galatasaray, Fenerbahçe ve İstanbulspor ile yaşadığı, ikisini kaybedip biriyle berabere kaldığı maç silsilesini hatırlatıyor.

Konyaspor’un bir hafta içerisinde oynadığı 3 İstanbul maçı, Konyaspor’un geleceği açısından önemli bir yapı taşı, önemli bir yol işaretiydi. Diğer iki maçın detaylarını bahsetmiştik.

Son maç İstanbulspor. Hakan Keleş gittikten sonra takımın nasıl bir reaksiyon göstereceği, Lig’in son sırasındaki Konyaspor’un direkt rakibi olan bir takımla mücadeleydi. Kaleci Deniz olmasaydı bu maçta 3 ya da 4 farkla kaybetme maçı olarak kayıtlara geçebilirdi. Deniz’i Konyaspor’a kazandıran her kimse ona buradan bir kez daha teşekkür ediyoruz. Çünkü Deniz, İstanbulspor maçının kaybını önleyen tek isimdi. Tek isimdi çünkü diğer oyuncular yine sahada yoklardı. Yine Konyaspor’un eski güzel günlerinden çok uzak, oldukça kötü bir takım vardı sahada.

Deniz kısmen, Ahmet Oğuz, biraz da yeni stoper Mete. Onun dışındaki oyuncuların ne yaptıkları, nasıl oynadıkları, hangi Lig’de oynadıkları, hangi takımda oynadıklarını bilmeleri gerekiyor. Son yıllarda üst üste en kötü Konyaspor’u sırayla izlemeye devam ediyoruz.

6 ay önce çatır çatır top oynayıp, rakiplerine kök söktüren bir oyun sergileyen Konyaspor’un şu anda herhangi bir varlık gösterememesi içimizde bir yara açıyor. Acil bir müdahale gerekiyor. Yoksa Konyaspor telafisi mümkün olmayan sıkıntılara girecek gibi görünüyor. Bu konuda Başkan Ömer Korkmaz’ın çaba içerisinde olduğunu, en az taraftarlar kadar üzüldüğünü biliyoruz.

Dün güzel bir haber aldık. Konyaspor Teknik Direktör konusunu eski hocalardan Aykut Kocaman’ın yardımcısı Ömerovic ile çözdü. Ömerovic, Boşnak bir hoca. Konyaspor’un en başarılı olduğu yıllarda Aykut hocanın yardımcısı olarak çalıştı. Şehri çok iyi tanıyor. Futbol bilgisi güvenilir düzeyde iyi. Bildiğim kadarıyla Konyaspor’u da çok seviyor. Çok doğru bir isme gidilmiş oldu. Diğer hocalar Konyaspor’u reddetmesi de not olarak alınmalı. İyi zamanda koşa koşa gelenlerin, sıkıntılı bir zamanda Konyaspor’u topyekûn reddetmeleri hem Konyaspor kamyonu hem de Konyaspor sevdalısı olan bizleri incitti. Yakışık değildi. Belki de hayatın doğası böyle. Güçlüyken herkes yanınızda, zayıfken kimse yanınızda değil.

Ama Konyaspor, bir çıkış içerisinde olacak. Bu hafta oynayacağı Antalyaspor maçıyla yeni bir sayfa açacağımızı, yeni döneme çok daha güçlü, tempolu gireceğimize inanıyoruz. Bunu hem yapılacak transferlerle hem de hocanın takıma katacağı ruhla göreceğimizi düşünüyorum.

İstanbul sendromu kötü ama bundan sonra günler Konya günleri.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Latif Demirtaş Arşivi
SON YAZILAR