Ufuk Kendirci

Ufuk Kendirci

Karagümrük maçının şifresi

Karagümrük maçının şifresi

İç sahada alınan kritik galibiyetlerin ardından Pendikspor’dan sonra sıra Karagümrük’ü deplasmanda yenmeye geldi. 6 aylık hasret Pendik deplasmanında son bulmuştu, Olimpiyat’taki maç adaptasyon açısında biraz zorluk çektirebilir ancak tam manasıyla bir dış saha maçına çıkmayacak Konyaspor. Kaldı ki İstanbul’daki yeşil beyazlı taraftarlar Olimpiyat’a geldiğinde iş Konyaspor’un lehine dönebilir.

Konyaspor için tek handikap Tolunay Kafkas’ın ilk maçına çıkacak olması. Yeni hoca sonrası takımda anlık bir reaksiyon gelebilir. Ancak Adana Demirspor maçı sonrasında savunmadaki hataların tekrarlanacağını düşünmüyorum. Karagümrük ile aradaki puan farkını da düşünürsek olası bir puan kaybına tahammül yok. Tek endişem 60. Dakikadan sonra Sokol oyundan çıktıktan sonra takımın ileride top tutamaması ve geri çekilme.

Omerovic basın toplantısında Ethemi ve Prip’i gerekirse hücumda oynatabileceğini belirtmişti. Sokol eğer 90 dakika çıkarmakta zorlanıyorsa devşirme bir forvetle devam etme fikri iyi olabilir. Çünkü Bouly Sambou yalnızca takım ileride konuşlandığında skor yapabilir. Sambou kontra veya geçiş oyunlarında gol atma ihtimali çok zor. Bu yüzden 60’a kadar önde olan bir Konyaspor son yarım saat ileride top tutmaya devam ederse Anadolu Kartalı, Fatih Karagümrük deplasmanından galibiyetle döner.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ufuk Kendirci Arşivi
SON YAZILAR