Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Kaynağı kurutmalıyız

Kaynağı kurutmalıyız

Babasının yanında gezinen bir kız çocuğu… Dünyadan bi haber… Binlerce insanın arasından geçip giderken rengarenk vitrinlere bakıyordu belki… O ufak kız çocuğunun akılının ucundan bile geçmezdi o insanların arasında bir hainin olacağı ve onların canına kıyacağı…

Beyoğlu’nda yürürken dinleneyim soluklanayım diye oturduğu bankta teröre kurban gidecekleri akıllarına gelir miydi şehit olanların…

Karı koca el ele şöyle güzel havanın tadını çıkartalım diyerek Beyoğlu’nda gezinen çifte kıydılar…

Beyoğlu’nda gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybetmiş olan vatandaşlarımıza rahmet diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.

Terör eylemlerinden hemen sonra sosyal ağlarda paylaşıma sokulan görüntüler bir kez daha dezenformasyon yasasının gerekliliğini bize göstermiş oldu.

Terörün amacı kargaşa çıkarmak, halkı manipüle etmektir. Gerçekleşen bir eylem sonrasında yıllar öncesine ait görüntülerin paylaşılması başlı başına bir dezenformasyondur.

Bu bağlamda internetin yavaşlatılması isabetli bir karardır.

Yine de önceliğimiz halkımızı medya okuryazarlığı konusunda doğru bilgilendirmek ve bu tarz paylaşımların yayılmasını doğal olarak engellemek olmalıdır.

Patlayan bombanın hemen ardından akıllarına seçim gelen zihinlerin kirliliğini temizleyebilmek hiç kolay değil.

15 Temmuz öncesinde ve sonrasında yurt dışına kaçmış olan fetöcülerin sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımların hükümeti hedef alıyor olması da aslında bu eylemin kimler için kullanışlı bir materyal olduğunu bize göstermiş oldu.

Pkk’ya terörist diyemeyen bir güruh var bu ülkede. Siyasi göbek bağları yüzünden terör eylemlerini bile terör örgütünün adını anmadan kınayan acınası siyasiler var.

Pkk’nın Suriye kamplarından görevlendirilen bomba kuryesinin Suriyeli olması da hem can kayıplarının hem de teröristin kimlik tespitinin ardından ırkçı bir karışıklığın da hedeflendiğini göstermekte.

Batının İsviçre çakısı olarak kullandığı pkk bir taraftan sınır ötesinde bir taraftan da sınırlarımızın içinde kendilerine verilen rolü oynamaya devam ediyor. Ama artık son sahneleri. Bundan sonra Türk ordusu, Türk polisi, Türk İstihbaratı sahneyi yönetmeninde senaristlerinde başına yıkacaktır…

Yakalanan teröristin ona o patlayıcıyı vererek oraya gönderenlerle birlikte itlaf edilmesi de hepimizin en büyük isteği olsa gerek…

Bu pisliğin kaynağını en kısa sürede tamamen kurutup batıyı maşasız bırakmanın zamanı çoktan geldi geçiyor…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR