Kasım Göçer

Kasım Göçer

Kendi kendini imha etmek!

Kendi kendini imha etmek!

          

Maç öncesi iki takımda da önemli eksikler vardı. Sivasspor’da Fayçal Fajr ve Max Gradel, Konyaspor’da Serdar Gürler ve Mpoku önemli eksiklerdi. Şu açıdan önemli; ismi geçen oyuncular her iki takım yönünden de set oyununu kolaylaştıran oyuncular. Bu oyuncuların eksikliği her iki takımında set hücumlarında etkisiz kalmasına sebep oldu.

KANATLARDAN HÜCUM
Set hücumlarında etkisizliği her iki takım da kanat oyuncularını savunma arkasına kaçırmaya çalışarak gidermeye çalıştı. Bu açıdan ilk 45 dakika boyuncu birbirine benzer oyun oynayan iki takım izledik. İlk yarıda yakalanan fırsatların tamamı neredeyse kanat oyuncularının savunma arkasına sarkması ile girilen gol pozisyonlarıydı.

ÖLÜMCÜL HATA
Konyaspor, ikinci devreye daha etkili başlamıştı. Kanat oyuncuları üzerinden etkili olmaya devam ederken İlhan Palut ölümcül bir hata yaptı. Maç içinde Konyaspor ağırlıklı olarak Michalak üzerinden etkili oluyordu. Michalak her ne kadar yakaladığı iki net pozisyonu değerlendirememişse de bu pozisyonlar Michalak’ın hızı sayesinde ortaya çıkan pozisyonlardı. Michalak tehlikesi Sivasspor savunma beklerinin öne çıkmasına engel oluyordu.

AHH MICHALAK!
O dakikada Rıza Çalımbay’a Konyaspor’dan hangi oyuncunun oyundan çıkmasını arzu ettiğini sorsalar tartışmasız Michalak derdi. İlhan Palut maçın o anına kadar tartışmasız sahanın en iyisi olan Michalak’ı oyundan alınca Rıza Çalımbay eminim derin bir “oh” çekmiştir. Cikalleshi  illa ki oyunda tutulacaksa (ki bence şart değildi) çıkması gereken oyuncu Rahmanovic olmalıydı. Michalak oyundan çıkıp (oyundan çıkarken surat ifadesi oldukça mutsuz ve olacakların habercisi gibiydi) Cikalleshi’nin kanada geçmesi Konyaspor’un kanat etkinliğini ortadan kaldırdı.

KONYASPOR NEDEN KAYBETTİ?     
Michalak oyundan çıktıktan sonraki bölümde ( yenilen gol öncesi Ahmet Hassan’ın oyuna girer girmez bulduğu pozisyon dışında) Konyaspor hiç pozisyona giremedi. Burada İlhan Palut basit değişiklikler yapsaydı (mesela Cikalleshi yerine Ahmet Hassan, Rahmanoviç yerine Endri Çekici’yi almak gibi ) bence bu karşılaşma kaybedilmezdi.  Sivasspor daha önce Konyaspor’un sahasında oynadığı Antalyaspor ve Malatyaspor gibi katı savunma yapmıyordu. Çift forvete dönmek gereksizdi. Yok illa ki çift forvete döneceksen Cikalleshi’yi kanada atıp kaleden uzaklaştırmak yerine (gerisinde Amir ve Soner gibi defansif anlamda iki sağlam adam olduğu düşünüldüğünde)  Rahmanovic’i çıkarmak ve forvet arkası oynatmak daha mantıklı olurdu. Tek kelime ile İlhan hoca kendi oyun planını kendisi imha etti.

AYAKTA KALMAK LAZIM
Lig uzun maraton, Konyaspor şu ana kadar iyi performans gösterdi. Bu mağlubiyet Konyaspor’un lider Trabzonspor’u takip etme rüyasına darbe vurmasına rağmen lig ikinciliği halen gerçekçi bir hedef. Ancak bu mağlubiyetle Konyaspor mental olarak bozulmaması lazım. Haftaya Başakşehir maçı çok kritik bir maç. İkinci sıra hedeflenecekse Konyaspor haftaya Başakşehir maçından mutlaka puanla dönmeli. Sonrasındaki Adana Demirspor maçı da hedef doğrultusunda kilit bir maç olacak. İlhan Palut’un transferden çok sahadaki oyuna odaklanması gerekiyor.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR