Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Cumhurbaşkanı Erdoğan sefere gençlerle çıkıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan sefere gençlerle çıkıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılışı yapılacak olan Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı için bugün Konya’ya geliyor.
 
Meram Tren Garı’nda Konyalılara hitap edecek olan Erdoğan, buradan hızlı tren ile Karaman’a geçecek ve hattın açılışını gerçekleştirecek.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, Çumra Tren İstasyonu’nda yolculuğa ara verip Çumralılarla da buluşacak. Eğer programda bir değişiklik olmazsa bugün Konya’nın yanı sıra Çumra’da da coşku hakim olacak.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan bu gelişinde Konyalılarla uzun uzun hasret gideremeyecek olsa da Konyalılar onu yine gönülden kucaklayacak.
 
Eminim ki Konyalılar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yine bağrına basacak, Konya’ya yakışır şekilde karşılayacak.  Konya kendine yakışanı yapacak, Cumhurbaşkanı Erdoğan da Konya’yı yine ihmal etmeyecektir.
 
Erdoğan, Konya’da uzun soluklu kalamayacak olsa da yine Konya’nın istek ve talepleriyle yakından ilgilenecektir. Çünkü Erdoğan’ın Konya ziyaretleri genelde Konya için güzel işlerin yapıldığı, yeni müjdelerin verildiği, bitirilen yatırımların hizmete açıldığı programlarla geçiyor.
 
Bu anlamda AK Parti İl Başkanı Hasan Angı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay başta olmak üzere Konya’yı yönetenler de bu ziyareti verimli anlamda değerlendirecektir.
 
Ama bir şey var ki kesin olan, bu ziyareti en verimli değerlendirecek kişi Cumhurbaşkanı Erdoğan olacak.
 
Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dönemlerde ağırlık verdiği gençleri yine ihmal etmeyecek. Erdoğan, gençlerin vagonuna binecek, tren yolculuğu boyunca gençlerle bir araya gelip sohbet edecek. Konya-Karaman seferini gençlerle tamamlayacak.
 
130’dan fazla gençle bir araya gelecek olan Erdoğan, hem gençlerin sıkıntılarını ve taleplerini dinleyecek hem de onlara çeşitli konulardan önemli bilgiler verecek.
 
Her zaman şahit oluyoruz ki; Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlere sadece ‘genç’ olarak bakmıyor. Gençlerin enerjisine, dünyaya bakış açısına, çağın meselelerine olan hakimiyetlerine ve teknolojiye hakimiyetlerine çok değer veriyor.
 
Dolayısıyla Erdoğan’ın gençlere olan ümidi, bir kez daha Konya-Karaman Seferi’nde kendini gösterecek.
 
Benim gözlemlediğim, AK Parti’de gençlerle iletişimi ve birlikteliği en iyi olan kişi yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan başkası değil. AK Partili siyasetçilerin en azından bir kısmının, gençlere yönelik siyaset üretirken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı rol model seçmeleri kesinlikle gerekiyor.
 
Çünkü eğri oturup doğru konuşmamız lazım ki, gençlerin çoğunluğu AK Parti’ye mesafeli. Aslında siyasete mesafeliler desek daha doğru olur. Bu sebeple de gençlerin siyaseten yakalanması gerekiyor. Bu da ancak sağlıklı bir iletişimle mümkün oluyor.
 
Gençler eski Türkiye’yi bilmiyor. Gözlerini AK Parti iktidarıyla dünyaya açan birçok genç için, eski Türkiye’nin hastalıkları pek bir anlam ifade etmiyor. Onların dünyaya bakış açısı hem anlık hem de gelecek planları üzerine kurulu. Dünü değil, bugünü daha çok hesaba katıyorlar. O sebeple daha fazla iletişim şart.
 
Gençliğinin son demlerini yaşayan bir gazeteci olarak gençlerin zaman zaman bana ilettiği bazı talepleri de buradan duyurmuş olayım.
 
Gençler için şu anda en önemli konu istihdam. Ülkemizin bu meseleyi bir şekilde çözmesi gerekiyor. Bu anlamda mesela her sene ulusal bir proje yarışması düzenleyerek, her görüşten gencin projesini ve fikrini hem devletimiz hem de özel sektörümüzü işin içine katarak ülkemize kazandırabiliriz. Kendini anlatamadığı için bir köşede yok olup giden gençleri ülkemizin üretimine kazandırabiliriz.
 
İkinci bir konu da gençlerin KYK borçları üzerine. Bu konu hakkında çok tartışılıp konuşuluyor ama söylemek zorundayım; birçok genç KYK borcu yüzünden sıkıntılar çekiyor. Bu borçların en azından yapılandırılması ya da yeni bir düzenlemenin hayata geçirilmesi güzel olur. Siyasi anlamda bu hareket de gençlerin nazarında büyük değer görür.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seferini biz de takip edeceğiz.
 
Selamlar…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR