Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Kenetlenmede de ‘Konya Modeli’

Kenetlenmede de ‘Konya Modeli’

Konya Büyükşehir Belediyesi, pandemi süreci nedeniyle zor günler geçiren esnafa katkı sunmak için şehrin billboardlarında tanıtım desteği başlattı. Şehrin billboardlarını 690 esnafın hizmetine sundu. Bu destekten 3 bin civarında yerel esnafın faydalanacağı bilgisine ulaştım. Yani kampanya gittikçe büyüyecek.
 
Konya Büyükşehir Belediyesi Basın Dairesi de şuanda harıl harıl bu konuda hazırlıklar yapıyor. Konya’daki yerel gazeteler de Konya Büyükşehir Belediyesi’nin sponsorluğuyla bugünden itibaren bir süreliğine 8 ve 9. sayfalarını esnaflarımızın hizmetine ayırmış bulunuyor.
 
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin pandemide zarar gören küçük esnafı billboardlara çıkartarak reklam desteği vermesi çok ayrı bir uygulama oldu. Çünkü bu kampanya sadece billboardlarda kalmadı, sosyal medyada da çok ses getirdi. Küçük esnafın sadece billboardlarda değil; sosyal medyada da hem de ücretsiz reklamları yapılmış oldu.
 
Muhalif ya da değil, farklı farklı şehirlerden pek çok kişinin uygulamayı takdirle karşılayarak kendi yaşadıkları bölgelerin belediyelerini etiketlediğini ve benzer desteği talep ettiklerini gördüm.
 
Hatta konuyla ilgili olarak farklı şehirlerdeki gazetelerde Konya Büyükşehir Belediyesi’ne atıf yapılarak Başkan Altay’dan övgüyle söz edilmiş ve aynı desteklerin o şehirlerde de istenmiş olduğunu gördüm.
 
Konya Büyükşehir Belediyesi, belediyecilikte güzel bir örnek ve iyi bir okuldur. Sonuç olarak Başkan Uğur İbrahim Altay’ın kampanyayı duyururken kullandığı “Belediyecilikte ‘Konya Modeli’ne güzel bir örnek daha” ifadesi kesinlikle karşılığını bulmuş oldu. Konya Büyükşehir Belediyesi tüm belediyelere örnek oldu, model oluşturdu.
 
Zor günler geçiren esnafa verilen destek çok yerinde olmuştur. Burada her şeyi devletten bekleme alışkanlığımızı bir kenara bırakıp bizim de ellerimizi taşın altına sokmamız gerekiyor.
 
Bir kere esnaftan paket servis alırken mümkün olduğu kadar o herkesin bildiği aracı firmaları aradan çıkaralım. Mümkünse sepet mepet uygulamalarını es geçip esnafın iletişim numarasını doğrudan arayıp sipariş verelim. Böyle bir süreçte esnafımızın yüzde 15 komisyon ödemesinin de önüne geçelim.
 
Konya Büyükşehir Belediyesi bunu da düşünmüş olacak ki, esnafadestek.com internet adresini açmış. Yine Konya mobil uygulamasında da bu firmalara ulaşabiliyorsunuz.
 
Bunu da iyi düşünmüşler doğrusu. Tebrik ediyorum.
 
Bizler de bu güzel organizasyona hep birlikte destek olmalıyız.  Hepimiz kendi mahallemizdeki esnaflardan alışveriş yapsak, onları çevremize tavsiye etsek, hatta ara sıra sosyal medyadan yer bildirimi yaparak paylaşım yapsak güzel bir destek vermiş oluruz.
 
Hepimiz zor durumdaki esnaf için küçük de olsa gücümüz nispetinde destek olmalıyız. Bu zor günlerde kenetlenelim ki, pandemiden sonra birbirimizin kıymetini daha çok anlayalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR