Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Konya sağlığında önemli gelişmeler!

Konya sağlığında önemli gelişmeler!

Konya’da sağlık sektörü ile ilgili olarak son dönemde önemli gelişmeler yaşanıyor. Bugünkü yazımda biraz bu gelişmelerden bahsetmek istiyorum.
 
Konya Sağlık Sen’de uzun zamandır bir seçim yarışı vardı. Bu kıyasıya yarışta, süreç normal gidişatın dışında gelişmeleri de beraberinde getirmişti. Kamuoyunun da bildiği üzere seçim sürecinde bazı skandallar yaşanmıştı.
 
Hatırlatmak gerekirse, Sağlık Sen Konya Şubesi seçimlerine, Sağlık Sen Genel Merkezi tarafından bir müdahalede bulunulmuş ve baskın seçim kararı alınmaya çalışılmıştı. Başkan adaylarından Ahmet Nihat Baysal'ın Barış Pınarı Operasyonu bölgesinde görevli olmasına rağmen genel merkezin seçim tarihini öne çekerek, 11 Kasım'a almak istemesi büyük tepki toplamıştı o süreçte. Genel Merkez yetkililerinin Konya'ya gelerek üyelerle istişare etmeden bu kararı bildirmek istemesi ise ortalığı karıştırmış, biz de bunu kamuoyuna duyurmuştuk.
 
Normal şartlarda; 26 Kasım’da, Konya Eğitim Araştırma Hastanesi, Beyhekim Hastanesi ve Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde seçimlerin yapılması bekleniyordu. Nitekim de bu tepkilerin üzerine gidişat o yönde ilerlemeye başlamıştı. Ahmet Nihat Baysal, Himmet Bayar ve Gökhan Arıcan uzun zamandır kıyasıya bir yarış halindeydi.
 
Süreç artık normalleşmeye başladı derken Pazartesi günü kulağıma gelen bir bilgi, yine dikkatleri Sağlık Sen üzerine çevirmeme sebep oldu. Bilgiye göre, Sağlık Sen Konya seçimleri ile birlikte bundan önceki süreçte ilçelerde ve diğer hastanelerde yapılan seçimler iptal edilmişti.
 
Olayı biraz soruşturduktan sonra haberini yapmaya karar vermiş ve Çarşamba akşamı bir haber yapmıştım. Gerçekten de o akşam telefonum neredeyse hiç susmadı. Öncelikle haberime itibar edenlere teşekkür ediyorum.
 
Bazı mecralarda beni tetikçilik yapmakla suçlayanlar da olmuştu elbet. Onlara da saygılarımı sunuyorum (!) Bir gazeteci olarak emin olmadığım haberi kolay kolay yapmam, tetikçilik yapma konusuna ise yorum bile yapmak istemiyorum…
 
Sağlık Sen Genel Merkezi tarafından alınan mahkeme kararının, Sağlık Sen Konya Şubesi’ne geç tebliğ edilmesini bir kenara not ediyorum. Sağlık Sen Konya Şubesi, dün saat 10.00 sularında tüm üyelerine attığı mesajda; henüz ellerine bir tebligat ulaşmadığını ve sürecin sorunsuz devam ettiğini duyurmuştu.
 
TEBLİGAT DÜN ULAŞTI
 
Her şey olağan seyrinde işliyor derken, akşam saatlerine doğru nihayet mahkeme tebligatı Sağlık Sen Konya’ya ulaştı. Dananın kuyruğu da böylelikle kopmuş oldu.
 
Sağlık Sen Konya Şube Başkanı Zeynel Abidin Uysal, süreci bugün 11.00’de yapacağı basın toplantısında değerlendirecek. Bakalım gelecek günler Konya adına neler gösterecek…
 
SAĞLIKTA YENİ BİR ATAMA
 
Aldığım bilgiye göre, Konya İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı görevine Hasan Çiftçi atandı. Hasan Bey’e yeni görevinin şimdiden hayırlı olmasını diler, memleket adına faydalı işler yapmasını temenni ederim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR