Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Konya’da bombalı saldırı mı planladılar?

Konya’da bombalı saldırı mı planladılar?

Haftanın ilk gününden herkese merhaba. Bugün ne yazık ki can sıkıcı bir konuyla yazıma giriş yapacağım.
 
Cuma günü Konya çok büyük bir tehlike atlattı. Karatay ilçesi Kalenderhane Mahallesi Bolay Sokak'ta bulunan Cemil Keleşoğlu Lisesi önünde bulunan yeraltı çöp konteynerinde el yapımı patlayıcı infilak etti.
 
Suriyeli bir kağıt toplayıcısının yeraltı çöp konteynerinden karton almaya çalıştığı sırada yaşanan patlamanın ardından konteynerde inceleme yapan polis ekipleri, biri patlamış, diğeri ise patlamaya hazır el yapımı patlayıcı (EYP) olduğu tespit etti. Patlama nedeniyle bazı ev ve araçlarda hasar oluşurken, şükür ki ölen ya da yaralanan olmadı.
 
Olayın ardından Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekipleri kentte detaylı soruşturma başlattı. Emniyet birimleri, gelişmeler oldukça bizimle paylaşacaktır zaten. Ama ben olayın ilk sıcaklığı ile aklıma gelenleri paylaşmak istedim.
 
Belki olay çok konuşulmadı, çok büyütmedik ama Konya gerçekten de çok büyük bir tehlike atlattı. Haberi duyar duymaz aklıma bir tek şey geldi.
 
Belki biraz şeytanın avukatlığını yapmış olacağım ama Konya’da o gün Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, çeşitli ziyaretler için bulunuyordu. Haliyle Konya Emniyet Müdürlüğü’nü de ziyaret etmişti.
 
Patlamanın yaşandığı Cemil Keleşoğlu Lisesi’nin önündeki çöp konteyneri ile Emniyet Müdürlüğü arasındaki mesafenin hepitopu 300 metre olduğunu düşününce insanın aklına kötü şeyler geliyor.
 
Acaba birileri Emniyet Genel Müdürü Aktaş’a saldırı girişiminde bulunmayı planlamıştı da başarılı olamayınca patlayıcıları çöp konteynerine atarak ortadan kayboldu mu? diye düşünmeden edemedim.
 
Muhalefet lideri Kılıçdaroğlu’nun, ‘Siyasi cinayetler işlenebilir’ söylemlerinin ardından böyle bir gelişme yaşanması da manidar doğrusu.
 
Acaba birileri ülkemizin huzuruna kast etmek için Konya’yı mı seçmişti? diye sormadan edemiyorum.
 
Türkiye’nin en huzurlu şehri olan Konya’da böyle bir girişimde bulunanlar elbette şanlı emniyet teşkilatımıza enseyi kaptıracaktır. Konya Emniyeti bu konunun üzerine kararlılıkla gidecektir.
 
Menfur girişimde ölen ya da yaralanan olmaması elbette sevindiricidir. Ama bu işin peşi bırakılmamalıdır!
 
KONYA EMNİYETİ’Nİ TEBRİK EDERİM
 
Konu emniyet, güvenlik ve asayişten açılmışken, Konya Emniyet Müdürlüğü’nün hafta sonunda yaptığı iki operasyonu da öne çıkarmamız gerektiğini düşünüyorum.
 
Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, devletin vergi kayıplarının önlenmesi ve haksız kazancın engellemesine yönelik önemli bir operasyon gerçekleştirdi.
 
KOM ekipleri; sahte fatura düzenlemek suretiyle Vergi Kaçakçılığı yaparak Devleti 47 Milyon TL zarara uğrattığı tespit edilen, Resmi Belgede Sahtecilik, Nitelikli Dolandırıcılık ve Vergi Usul Kanununa Muhalefet suçlarından aranan suç şebekesini çökertti.
 
Haklarında toplamda 82 yıl hapis cezası verilen 11 şahsın tamamı yakalanarak gözaltına alındı.
 
Sıradan vatandaşlar olarak bizler tıkır tıkır vergimizi öderken, bizim sırtımızdan ülkemizin kanını emen bu kenelere düzenledikleri başarılı operasyon nedeniyle Konya Emniyeti KOM ekiplerini tebrik ederim.
 
Öte yandan Konya Emniyeti KOM ekiplerinin bu başarısına NARKOTİK ekipleri de adeta nazire yaptı.
 
Konya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, Karatay ilçesinde bir aracın LPG tankının içine gizlenmiş vaziyette 210 parça halinde toplam 14 kilo 500 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi. Meram ilçesi Sahibiata Mahallesinde ise 16 parça halinde yaklaşık 2 kilogram metamfetamin uyuşturucu madde, 3 parça halinde 775 gram eroin maddesi ele geçirildi.
 
Yani son zamanlarda Konya’da yakalanan en yüksek miktardaki uyuşturucu maddeleri bu operasyonlarda ele geçirildi.
 
Gençlerimizin geleceğini çaldırmadıkları için ve uyuşturucuya göz açtırmadıkları için NARKOTİK ekiplerini de tebrik ederim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR