Latif Demirtaş

Latif Demirtaş

Konyaspor 2024’e umutla girdi

Konyaspor 2024’e umutla girdi

Aslında yazının başlığı Galatasaray maçının nasıl kaybedildiğiyle ilgili olması gerekiyordu. Öyle de olsun.

Konyaspor, Galatasaray maçını 3-0 kaybetti. Bu maçla ilgili söylenecek çok şey var. Konyaspor’un, Galatasaray’dan puan alamaması bugünkü futbol şartlarında normal görünüyor. Ancak kabul edelim ki Konyaspor toparlanma sürecinde. Bu iyiye işaret. Özellikle ilk yarıda oynadığı futbol, gelecekle alakalı olumlu sinyaller verdi.

Takımımızın kapasitesi çok fazla değil. Hocamız Hakan Keleş’in dediği gibi acil takviye gerekiyor. Takviye sadece bir yere değil, en az 6 noktaya yapılması gerekiyor ki bu sene herhangi bir sıkıntı yaşanmasın.

Maçla ilgili küçük detaylar var. Özellikle Cicaldau’nın topunu çıkaran Muslera’nın kurtarışı, Olivera’nın boş pozisyondaki topu kaleye şut olarak vuramaması ve golü atamaması en önemli iki pozisyondu. Genel mücadele bağlamında Konyaspor’un geçtiğimiz haftalara göre daha diri olduğu bir gündü.

Moreno’nun Galatasaray defansını çok sarstı. Durdurmak için çok fazla faule maruz kaldı. Konyaspor’un topu ileriye taşıyan tek oyuncusunun Moreno olduğu gerçeğini söylememiz gerekiyor.

Abdülkerim’in attığı goller sonrasındaki sevinci sosyal medyada gündem oldu. Maç sonu röportajda Konyaspor’a, Konya takımı diyerek atıf yapması yoğun tepki aldı. Haklılar. Çünkü Abdülkerim için hala bir Konyalı ve Konyaspor sevdalısı olarak görüyor taraftarlar. Bunun için Abdülkerim’in dikkat etmesi gerekiyor. Bunu yanlışlıkla söylenmiş cümle olarak görmeliyiz. Abdülkerim’den de belki Konya taraftarı bunu düzeltmesini bekleyebilir. Attığı gollerle, takımına sağladığı katkıyla Abdülkerim, Konyaspor içinde yetişmiş olmasının verdiği etki nasıl bir futbolcu olduğunu gösteriyor.

Önümüzde yarın oynanacak Fenerbahçe maçı var. Tabi ki Galatasaray maçından sonra Fenerbahçe maçının da Konyaspor açısından ümitvar olmamız gerektiren bir maç. Ancak Fenerbahçe’nin de oynadığı futbol, futbolcu kalitesi ve bizim durumumuz maalesef çok fazla hayal kurmamıza engel oluyor. Ama bu futbol. Sürprizlere açık. Ben Konyaspor’un, Galatasaray maçında yaptığı hataları tekrarlamayıp, Fenerbahçe maçında bir sürpriz yapmasını daha yüksek olasılık olarak görüyorum. Bu da Konyaspor’un bundan sonra yolunun daha açık olabileceği bir döneme girmesine sebep olur diye düşünüyorum.

2024’ün Konyaspor’a iyilik, güzellik ve başarı getirmesini diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Latif Demirtaş Arşivi
SON YAZILAR