Kasım Göçer

Kasım Göçer

Konyaspor, 3 dakikada nakavt oldu!

Konyaspor, 3 dakikada nakavt oldu!

Konyaspor’un Fatih Karagümrük karşısında üç dakikada yediği iki golle tüm ikincilik ve şampiyonlar ligi ön eleme oynama umutları nakavt oldu. Aslında Konyaspor maça iyi başlamıştı. İlk yarı golü de buldu. İlk devre Soner Dikmen, Michalak ile ikinci devre ise Ahmet Hassan ile farkı artıracak pozisyonlar yakaladı. Farkı artıracak fırsatları değerlendirememesi, karşılaşmanın ilk yarısındaki iyi oyunun ikinci yarıda devam ettirilememesi mağlubiyeti hazırladı.

Devre arasına 1-0 mağlup giren Fatih Karagümrük takımında Volkan Demirel ikinci yarıya etkili bir ön alan baskısıyla başladı. Konyaspor’un klasikleşmiş savunmadan topla çıkma anlayışını bozmaya çalıştı. Bunda da başarılı oldu. İlhan Palut oyuncu değişiklikleri ile bu baskıya cevap vermeye çalışsa da oyuna giren oyuncular büyük hayal kırıklığı yarattı. Volkan Demirel’in sahaya sürdüğü Samed Onur ve Karamoh takımları lehine hem oyun üstünlüğünü sağladı hem de tabelayı değiştirdi. Buna karşılık Michalak’ın yerine giren Amilton, Endri Çekici’nin yerine giren Mpoku çok kötü bir performans sergiledi. Mpoku özellikle tamamen kafa olarak bitirmiş, sahanın içinde koşmaya bile tenezzül etmedi.  Amilton ile Michalak arasında ise ciddi kalite farkı var. Michalak oyundan alınınca Caner Erken derin bir nefes almıştır. Soner’in yerine giren Oğulcan da beklenen etkiyi yaratamadı.

GÖRÜNEN KÖY KLAVUZ İSTEMEDİ
Aslında Konyaspor’un önceki maçlarında tehlike sinyalleri çalmaya başlamıştı. İçeride kazandığı Göztepe ve Gaziantep maçlarında skoru yakalayıp rakip eksilince Konyaspor oyundan düşmüştü. Rize maçında hakem faktörü bir yana hocanın yanlış oyuna müdahaleleri de mağlubiyeti hazırlamıştı. Malatyaspor deplasmanında ise aynı senaryo tekrar etti, Konyaspor iki fark yakalayıp rakip eksilince yine oyundan düştü ancak rakip cezayı kesememişti. Bu durumu daha çok rehavete bağladık, oyuncuların skora yatma düşüncesi olarak yorumladık.  Ya da Ramazan dolayısıyla oruç tutan oyuncular belki kendilerini zorlamak istemediler, bilemiyorum. Ancak gerçek şu ki Konyaspor Karagümrük karşısında da yine oyundan düştü ve bu sefer faturası ağır oldu.

KİMSE İKİNCİLİĞE İNANMADI
Şunu kabul edelim: Bu takım kısıtlı bir kadroyla çok iyi iş çıkardı. Sezon başı ilk beş deseler herkes kabul ederdi. Şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi yarışı içinde olmak herkese sürpriz oldu.  Ancak bu takımın bu işin sonunu getirebileceğine kimse inanmadı. Devre arası yönetim lig ikinciliğine gerçekten inanıp Serdar Gürler ve Ahmet Çalık’ın yerine aynı ayarda takviyeler yapsaydı Konyaspor rahatlıkla bu ligi ikinci sırada tamamlayabilirdi. Yine aynı şekilde tribünlerde inanmadı. Takım çok iyi futbol oynamasına rağmen ve tüm pandemi kısıtlamaları kalkmasına rağmen tribünler yeterli desteği vermedi. Buna rağmen takım bir şekilde Avrupa kupaları bileti aldı. Trabzonspor kupayı da kazanırsa üçüncü Konferans ligi yerine Avrupa ligi elemesine katılacak. Trabzonspor kupayı kazanamasa bile üçüncü sezonu erken açmak zorunda kalmayacak.  İnşallah dört puanlık avantaja rağmen üçüncülük de ellerimizin arasından uçup gitmez.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR