Muhammed Işık

Muhammed Işık

Tribünler dolsaydı Konyaspor kazanırdı!

Tribünler dolsaydı Konyaspor kazanırdı!

Kimse kusura bakmasın. Son haftalarda yaşadığımız puan kayıplarının en büyük sorumlusu taraftardır. 42 bin kişilik stadyum sadece Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray maçları dolsun, yılda verirlerse de bir tane milli maç oynansın diye yapılmadı. Lafa gelince övündüğümüz iki buçuk milyon nüfusumuz var diye ağzımızı doldura doldura söylediğimiz insanlar nerede?

Aşı bahane edildi… İnanmıyorum! Aşı olanlar içerisinde stadyuma gelip takımını destekleyecek 25 bin kişi de mi yoktu?  Maça girişlerde aşı zorunluluğu kalktıktan sonra da aynı tabloyu görmedik mi? Yine takımını her koşulda destekleyen NALÇACILILAR dışında kim vardı? Doğu tribünü hariç diğer tribünlerin neredeyse tamamı boş!  Yönetime atıp tutarken söylediği kelimelerin ne anlama geldiğini dahi bilmeyenler, maçın özetini izleyip ertesi gün takım kazandıysa öven, kaybettiyse “Konyaspor’dan olacağı bu” diyenler! Soruyorum size neredesiniz?

Takım şampiyonluğa oynarken neden gelmediniz!

Yönetim devre arasında yeterince transfer takviyesi yapmadı dediniz. Takım kazanınca adamların bir bildiği varmış dediniz. Kaybedince “elzem değil” diye eleştirdiniz.  İlhan hocayı öve öve yere göğe sığdıramadınız ama dün kaybedince oyuncu tercihlerini hatalı yaptı diye yerin dibine soktunuz.  Konyaspor işte bu yüzden bir patlama yapamıyor. Ben inanıyorum ki taraftarlar stadyumu doldurup takımına gereken desteği verse büyük bir itici güç olacaktı. Fenerbahçe’nin son haftalarda verdiği seyirci desteği takımı ne hale getirdi. Trabzonspor’un sezon başından beri verdiği desteğin yarısı bu takıma yeterdi.  

Maça gelmeyenlerin bu takımı eleştirme hakkı olamaz. Maça gelmeyenlerin yönetimi de eleştirme hakkı olamaz. Herkes görevini yapacak, ondan sonra eleştiri hakkı olacak. Yönetim takımın mali imkanlarını sağlayacak, hoca ile belirledikleri nokta atışı isimleri transfer edecek. Teknik ekip, yönetimin sağladığı imkanları değerlendirip saha içerisinde takıma iyi futbol oynatacak. Taraftar, koşulsuz şartsız stadyuma gelip takımını destekleyecek. İşte o zaman herkes herkesi eleştirebilir, eksik parçaların hesabı sorulabilirdi.

Kalan haftalara hızlıca göz atacak olursak lig ikinciliği için hala şansımız var. Fenerbahçe’nin, Beşiktaş deplasmanında puan kaybetme ihtimali var. Başakşehir’de Galatasaray ile karşılaşacak. Biz de 13 maçtır kaybetmeyen Antalyaspor deplasmanına çıkacağız. Bu hafta alabileceğimiz bir galibiyet ile Fenerbahçe’nin olası mağlubiyeti ile puan farkını 1’e, beraberliği ile 2’ye indirme şansımız var. Yine Başakşehir’in olası mağlubiyeti ile puan farkını 7’ye, beraberliği ile 6’ya çıkarma şansımız var. Bu hafta bizim adımıza en kritik hafta diyebiliriz. Konyaspor’umuza güveniyorum. İnşallah bu hafta deplasmanda kazanarak son iki haftaya alt sıraya düşme değil, üst sıraya çıkma heyecanı yaşatırlar.

Son olarak son dört haftadır Konyaspor’umuzun maçlarını 13:30 ve 16:00’da oynatan Türkiye Futbol Federasyonu da tarafını açıkça belli etmiştir. Zirve hedefi olan Konyaspor maçlarını gündüz oynadı ama hiçbir hedefi olmayan büyütülmüş takımlar maçlarını akşam oynadı. Son 4 hafta maçların aynı saatte oynatılması gerekiyordu. Önümüzdeki hafta lig ikinciliği ve üçüncülüğü adına en kritik hafta olmasına rağmen maçlar yine aynı gün ve saatte oynatılmıyor. İnşallah bizden önce oynanan maçların skorlarına göre bizim maçımızda Rize maçında olduğu gibi bir rezalet yaşanmaz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Muhammed Işık Arşivi
SON YAZILAR