Latif Demirtaş

Latif Demirtaş

Konyaspor bu ligde kalır ama nasıl?

Konyaspor bu ligde kalır ama nasıl?

Bu sıralar herkes Konyaspor’un nasıl ligde kalacağının hesabını yapıyor. Haksız da değiller. Çünkü ligin boyu kısaldıkça biz de kalem kağıt alıp, hesap yapmaya başlıyoruz. Hangi oyuncu ne yaptı, ne etti psikolojisine girmeden ligi bitirelim diye düşünüyorduk ama maalesef böyle olmadı.

Görünen o ki gelecek haftadan itibaren elimizde yine kalem kağıt, Konyaspor kaç puan alır? Rakip kaç puan alır? Hesabını yapıp duracağız.

Önümüzde Kasımpaşa maçı var. Kasımpaşa, ligin en tempolu, en heyecan veren takımlardan bir tanesi. Çok atletik bir takım. Oyuncu kaliteleri de iyi. Bulundukları duruma bakınca çok zor bir rakip. Ama tabi ki bu Kasımpaşa’yı yenemeyeceğimiz, puan alamayacağımız anlamına gelmiyor. Tam da bu psikolojiden kurtulup, maçı kazanacağımız bir ortam olabilir.

En büyük iş hoca Omerovic’e düşüyor. Çünkü takımı nasıl kurgulayacağına, nasıl bir planla çıkacağına bakmamız gerekiyor. Eğer bunları çok iyi yapmışsa hocamız, bir şansımız olabilir.

Açıkçası lig sonuna doğru iddiasız takımlar en rahat puan alabileceğimiz rakipler oluyor. Çünkü heyecanları çok fazla olmadığı için mücadelelerinin tümünü ortaya koyamıyorlar. Ama Kasımpaşa’nın ilk 3 iddiası hala devam ediyor. Muhtemelen bizi de yenmek için çıkıp, ilk 3’e girmeyi hedefleyecekler. Bu yüzden Kasımpaşa’yı çok iyi analiz etmek gerekiyor.

Bu maç sonrasında Alanya, daha sonra Sivas, daha sonra ise Fenerbahçe ile oynayacağımız maçlar olacak. Aslında lig bizim için daha yoğun bir döneme giriyor.

Ama inanıyoruz ki Konyaspor, bu ligde kalacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Latif Demirtaş Arşivi
SON YAZILAR