Hasan Ekelik

Hasan Ekelik

Konyaspor büyük taraftarıyla kazandı

Konyaspor büyük taraftarıyla kazandı

Geride kalan son 5 maça baktığımızda Konyaspor kadro kalitesine oranla sahada derli toplu bir oyun ve organize bir ekip görüntüsü verdi. Fakat özellikle, Gaziantep ve Başakşehir maçlarında alınması muhtemel 3 puanı hanesine yazdıramadı. Gaziantep'te 90+5 te Soner'in kaçırılması daha zor olan pozisyonda çerçeveyi bulup, Başakşehir maçındaki acemi hatalar olmasa bugün 30 puanla düşme hattı psikolojisinden kurtulmuş bir takım olarak çok daha rahat ve özgüvenli bir futbol oynayabilirdik.

Ligin boyu kısaldıkça maçların stres ve baskı oranıda iki katına çıkıyor ayrıca buna düşme hattındaki rakiplerinle oynadığın 6 puanlık maçlar da eklenince bu baskıyla başa çıkmak gerçekten hiçte kolay değil.

Hatay maçı bu noktada çok kritik ve zor bir viraj olacaktı Konyaspor için, kağıt üzerinde bakıldığında içeride mutlak kazanılması gereken bir maç hem sahada rakiple hemde baskıyla mücadele etmek zorundasın. Bu tip maçlar tecrübe ile birlikte yüksek oyun disiplini motivasyon ve sakinlik ister. Sahada oyundan çok strajik hamle görürüz daha sakin olup ne yaptığını bilerek ayakta kalabilen kazanır bu maçları genelde. Konyaspor ilk yarı itibariyle oyunu kontrol eden tempoyu ayarlayan rakibi kaleden olabildiğince uzakta tutan bir oyun sergiledi. Genel manada bu tip maçların klasik anlayışı dışına çıkmadı.

İKİNCİ DEVREYE FIRTINA GİBİ GİRDİK

İkinci devreye iki değişiklikle başlayan takımımız bunun meyvesini çok çabuk aldı. Taraftarın yoğun desteği ve adeta maçın içine 12. Adam gibi girerek oyuncuları ateşlemesi böyle kritik anlarda bilinçli desteğin ne olduğunu bizlere birkez daha göstermiş oldu.

52 ve 56. Dakikada ardı ardına bulduğumuz goller hem rakibin gardını tamamen düşürdü hemde bizim baskıdan kurtulup maçın geri kalanını daha rahat geçirmemizi sağladı. Bu maçın hikayesini taraftar olarak biz yazsak ancak bu kadar güzel bir son yazabilirdik. Tam olarak istediğimiz oldu stres bir anda yerini karnaval havasına bıraktı. Sonuçta Konyaspor çok kritik ve 6 puanlık maçı rahat geçerek derin bir nefes aldı. İnşallah bu pozitif hava önümüzdeki haftalardaki oyuna ve skorlara da yansır ve bir an önce ateş hattından çıkmamıza vesile olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Ekelik Arşivi
SON YAZILAR