Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Konyaspor ‘çekiç’ gibi takım oldu

Konyaspor ‘çekiç’ gibi takım oldu

Konyaspor, kamyonla gol kaçırdı, Trabzonspor’u da elinden kaçırdı. Maç bitiminde herkesin ağzında aynı cümle vardı, ‘yazık oldu gerçekten’…

Tarihi fark çıkacak maçtan beraberlik çıktı. Futbolun cilvesi böyle, olmadı mı olmuyor!

Konyaspor, henüz 45. saniyede geriye düşmüştü ama Vitor Hugo’nun Skubic’e yaptığı faul sonrası Trabzonspor, 10 kişi kaldı. İşte bu andan itibaren Konyaspor şov izlemeye başladık.

Özellikle ilk yarıda Trabzonspor’a nefes aldırmadı Konyasporlu futbolcular...

Neredeyse her atak gol pozisyonuna dönüştü. Bütün hava toplarını Konyaspor topladı. Sağdan - soldan akın akın gelerek Trabzon kalesini adeta ablukaya aldılar.

Hop oturup, hop kalktık.

Ben çok uzun zamandır hiçbir maçtan bu kadar zevk almamıştım. Uzun zamandır hiçbir büyük takımı da bu kadar çaresiz görmemiştim.

Konyaspor; iyi ve etkili oynadığı, gerçekten galibiyeti hak ettiği karşılaşmadan Uğurcan'ın olağanüstü performansı, şanssızlıklar ve talihsiz bir gol sebebiyle iki puan bıraktı.

Konyaspor, öyle bir maç çıkardı ki; istatistikleri de peşin hükümlü konuşanları da darmaduman etti.

Konyaspor, bu sezon en çok şut çektiği karşılaşmayı geride bıraktı.

İlk yarıda 17 şut çeken yeşil beyazlılar, ikinci yarıda da 14 şut çekti. Konyasporlu oyuncular, 49 kez de ceza sahasında topla buluştu.

Sadece bu kadar da değil.

Ligde oynanan 6 hafta itibariyle en çok pozisyona giren takımlar sıralamasında da Konyaspor zirveye yerleşti.

Ligimizde bu sene Konyaspor 90 pozisyona girerken, Konyaspor’dan sonra; Beşiktaş 87, Başakşehir 86, Trabzonspor 84, Altay 84, Galatasaray 82, A. Demirspor 82, Hatayspor 80, Karagümrük 74, Fenerbahçe 72 pozisyona girebildi.

Konyaspor’un Trabzon maçındaki ezici oyunu değil sadece, bu olumlu istatistikler de gelecek adına bana çok umut veriyor.

Maçtan sonra herkesin kurduğu o cümleyi bir kez daha kuruyorum, yazık oldu gerçekten. Keşke bu güzel oyundan bir de galibiyet çıksaydı ama olmadı işte.

Maçın bitiş düdüğü ile birlikte stadyumda derin bir hüzün hakimdi, kimsenin ağzını bıçak açmıyordu. Atmosferi görünce, Konyaspor’un ağır bir yenilgi aldığı hissine kapıldım.

Tarihi fark olacak maçtan beraberlikle ayrılmak haliyle herkesi üzdü.

Ama ben Konyaspor’dan çok umutluyum. Tüm taraftarların da büyük bir beklenti içine girdiğini görüyorum. İlhan Palut eğer rakiplerine bu oyun sistemini kabul ettirebilirse, Konyaspor adına çok başka şeyler konuşuruz.

Bu takıma herkesin inanması gerektiğini düşünüyorum.

Konyaspor’un iyi oyununu Trabzon’un eksik kalmasına bağlamamak gerektiğini de düşünüyorum. Ben inanıyorum ki maç 11’e 11 oynansa da Konyaspor iyi bir maç çıkaracaktı.

Hani derler ya topun gözü vardır diye hakikaten de öyle.

Konyaspor, biraz şanslı olsaydı sonuç çok başka olurdu.

Amir Hadziahmetovic'in başına gelen şey herhalde futbol sahalarında hiçbir futbolcunun başına kolay kolay gelmez. Bunun adına ister bir talihsizlik deyin isterseniz de şanssızlık. Ama yapacak bir şey yok. Olan oldu bir kere.

Amir Hadziahmetovic, Konyaspor’un en önemli oyuncularından birisi. Onun da kafasını fazla takmaması lazım.

Bir parantez de Zymer Bytyqi’ye açmamız lazım. İnanılmaz faydalı bir oyuncu. Konyaspor adına ne kadar önemli biri olduğunu Trabzon maçında bir kez daha gördük.

Yine Serdar Gürler, Sokol Cikalleshi, Endry Çekiçi’ye de hakkını teslim etmemiz lazım. Bu üç oyuncuyla ilgili de bir şeyler yazmak lazım.

Serdar Gürler, eski günlerine dönmüşçesine ışık verdi. İlerleyen günlerde çok daha fazla katkı verecektir.

Cikalleshi ise Trabzon defasını baya yıprattı. Cikalleshi’yi iki kişi markaja aldılar. Bu sebeple de Konyaspor rahat alanlar buldu.

Yalnız burada da değinmeden edemeyeceğim. Kenarda Ahmed Hassan gibi bir gol silahı vardı. Cikalleshi ile aynı anda kullanılması durumunda hücumda daha etkili olunabilirdi. İlhan Hoca, yorulan orta sahayı dinamik tutmak için Serdar’ın yerine Amar’ı aldı. 10 kişi oynayan Trabzon’a Cikalleshi – Hassan ikilisi zor anlar yaşatabilirdi. Taraftarlar arasında bir şiar var ya öyle kapatayım bu konuyu; ‘Vardır İlhan Hocamın bir bildiği’ Hoca’ya güveniyoruz.

Çekiçi ise maçın kahramanıydı. Attığı iki gol de harikuladeydi.

Daha geçen sene küme düşen Ankaragücü’nden gelen Çekiçi ile yine geçen sene küme düşen Gençlerbirliği’nden gelen Soner Dikmen ile, uzun süredir sakatlıklarla boğuşup geçmişini arayan Serdar Gürler ile açıkçası da milletin ‘toplama takım’ diyerek pek de bir şey beklemediği bir kadro ile harika bir takım oluşturan İlhan Palut ise bence Konyaspor’un asıl kahramanıdır.

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR