Konyaspor defansı sağlama almalı
Süper Lig’de geçtiğimiz yıllarda gördüğümüz takımların başarısızlığındaki ana faktör, takım savunması ve takımın hücuma katkısı.
Konyaspor, Türkiye Süper Lig’inde geçtiğimiz yıl birkaç maç hariç takım savunması ile dikkat çeken bir oyun oynadı. Her ne kadar ortalamanın üstünde gol yese de liglerin ortalamasının üzerinde bir başarıya sahipti.
İsterseniz isimlere tek tek bakalım;
Ana omurgayı Adil ve Bazoer zaman zaman Uğurcan, Calusic, sağ bekin çoğunlukla Nikola, ligin ikinci yarısında Ndao ve sol bekte değişmez kaptan Guliherme’den oluştuğunu gördük. Guliherme’ye alternatif Yasir’in geldiğini, son iki haftada da Abdurrahman ile takviye yapıldığını gördük.
Guliherme’nin sözleşmesi bu yıl da devam ettiği için sol bekle ilgili bir sorun görünmüyor. Ama yedek olarak Abdurrahman’ın bu yıl da iyi bir çıkış yapabileceğini bekliyorum.
Adil’e Galatasaray’ın bir ilgisi vardı. Konyaspor’da iken Abdülkerim ile birlikte çok iyi bir ikili olmuşlar, neredeyse gol yemeden maçları tamamlamışlardı. Zaten bu ikili de Galatasaray’ın dikkatini çekti, Abdülkerim’in transferi ondan sonra gerçekleşti.
Bazoer ve Calusic, Uğurcan ile birlikte çok zikzaklı bir sezon geçirdiler.
Konyaspor savunmasına çok iyi bir stoper takviyesiyle bu ligi yürüteceğini söyleyebiliriz. Sağ bek henüz belli değil. Şu anda kanayan yaramız. Oraya bir takviyesi yapılması kaçınılmaz.
Önümüzdeki yazıda orta sahayı konuşalım.