Kasım Göçer

Kasım Göçer

Konyaspor, karnını kaşıya kaşıya maç kazandı

Konyaspor, karnını kaşıya kaşıya maç kazandı

Futbol taraftarının bir tabiri var: Karnını kaşıya kaşıya kazanmak.  Takımının rahat rahat hiç stres yaşamadan endişe duymadan kazanmasını ifade eder. İşte Konyaspor da Göztepe karşısında böyle kazandı. Maçın ilk düdüğünden son düdüğüne kadar oyunun hakimi olan taraftı. Göztepe ligde kalma adına son kozlarını oynuyor. Ancak Konyaspor Göztepe takımına göz açtırmadı ve taraftarı çok rahat bir galibiyet izledi. 

İstanbul Medyasının Hevesi Kursağında Kaldı

​Lig ikinciliği için Türkiye spor kamuoyunun favorisi Fenerbahçe olsa da Konyaspor lig ikinciliğini kolay kolay bırakmayacağını gösteriyor. Konyaspor ligde bugüne kadar mağlup olsa bile hiç kırılma yaşamadı. Fenerbahçe deplasmanında mağlup olunca İstanbul medyası  Konyaspor’un kırılacağını düşünürken Göztepe maçında ortaya koyduğu futbol ve üç farklı galibiyetle Konyaspor İstanbul medyasının hevesini kursağında bıraktı. 

Oğulcan, Soner’i Aratmadı

​Konyaspor’un etkili futboluna iyi futboluyla eşlik eden oyuncu Oğulcan oldu. Soner’in eksiğini hiç hissettirmedi. Etkili performansını golle süsledi. Gelecek için olumlu sinyaller vardı. Takım genel olarak iyiydi. Ancak Bytyqi de ortalamasının üstüne çıktı. Attığı jeneriklik gol sezonun golleri arasına girmeye aday bir gol oldu. Ayrıca bir parantez de Abdulkerim’e açmak lazım. Sakatlığından çok hızlı döndü. İlk sakatlandığında Göztepe ve Rize maçlarında oynaması şüpheli deniyordu. Ancak Abdulkerim’in bu kadar hızlı sahalara dönmesi kendine çok iyi baktığını gösteriyor. Sahadaki performansı da çok iyiydi. Geriden oyun kurdu, takımı hücuma çıkardı ve hata yapmadı.

​ Farkı Artıracak Fırsatları Değerlendirilemedi 

İlk yarı Cikalleshi ve Oğulcan’ın golleriyle öne geçen Konyaspor rakipte Ndiaye’nin atılmasıyla  iyice rahatladı. İkinci yarı rölanti modunda oynadı. Zaman zaman Göztepe bir kişi eksik olmasına rağmen rahat top kullandı. Bu durum daha çok Konyaspor’un rahatlığının sonucuydu. Konyaspor yarım performansla ikinci yarıyı oynasa da çok net fırsatlardan da yararlanamadı. Eğer Fenerbahçe ile olası bir puan eşitliğinde ikili averajlar aynı olduğundan genel averaja bakılacağı için bu goller kaçmasaydı daha iyi olacaktı. Yine de  ligde kalma adına son şansını kullanan rakibi karşısında aldığı bu galibiyet Konyaspor için altın değerinde. Konyaspor yoluna devam edecektir.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR