Muhammed Işık

Muhammed Işık

Konyaspor, çok rahat kazandı!

Konyaspor, çok rahat kazandı!

Uzun zamandır böyle rahat maç izlediğimi hatırlamıyorum. Göztepe karşısında bulduğumuz 3 golle kazandık ama bir o kadarını da skorun verdiği rehavetten dolayı kaçırdık. Konyaspor’umuz Göztepe karşısında çok net bir oyun sergiledi. Takımımızı tebrik ederiz. Ramazan ayının ikinci gününde tribünlere gelen Konyaspor taraftarlarını da tebrik etmek gerek. Güzel bir maç izlediler ve stadyumdan evlerine mutlu ayrıldılar. Bu haftayı da mutlu geçirecekler. Çünkü futbol konuşulan her ortamda takımlarının 3-0 galip geldiğini hatırlayacaklar.

Konyaspor maça iyi başladı.  İlhan hoca rakibini iyi analiz etmiş. İleride yapılan baskı işe yaradı ve Göztepe takımı bu baskı karşısında Konyaspor yarı sahasına rahat çıkışlar yapamadı. Göztepe ilk gol fırsatını 34.dakika’da Ndiaye ile yakaladı. Halil’in al da at diye tabir ettiğimiz şekilde bıraktığı topu Ndiaye zor olanı başardı ve boş kale yerine topu dışarı attı. Bu atakla birlikte Göztepe biraz cesaretlense de ilk yarının sonunda gördükleri kırmızı kartla psikolojik olarak maçı kaybettiler.

İkinci yarıda da Konyaspor üstün olan taraftı. Lakin oyunun bazı bölümlerinde Göztepe çok rahat kalemize gelmesini bildi. Ben bir ara korktum. Maç 2-1’e gelse rakip iştahlanacaktı. Bu arada bulduğumuz fırsatları hep teptik. Taraftar çok rahat maç izlese de herkes “3 olsun bir rahatlayalım” diyordu. O da oldu ve Konyaspor farkı 3’e çıkardı. Farkın artacağı pozisyonlar üst üste geldi ama hepsini skorun verdiği rahatlıkla harcadık. Olsun, harcayalım. Skor 3-0 olduktan sonra oyuncuların ruh halini anlayabilirsiniz. Oğulcan 1 gol 1 asist ile yıldızlaştı. Bytyqi standart bir futbol izletiyor artık. İnişli çıkışlı dönemlerini geride bıraktı. Cikalleshi bulduğu golle 10 gole ulaştı ve takımın en golcü ismi konumunda. Konyaspor’umuzun en büyük avantajı da bu sanırım. Tüm oyuncuların skora katkı sağlaması güzel bir şey.

Sonuç olarak maçı rahat kazandık. Güzel bir galibiyet oldu. Bir günlüğüne emanet ettiğimiz ikincilik koltuğunu Fenerbahçe’den geri aldık. İnşallah bir yol kazası yaşamadan ligi hak ettiğimiz yerde bitirip stadyumda Şampiyonlar ligi müziğini dinleriz.

Uzun zamandır köşe yazısı yazmıyordum. Baktım olacağı yok. Yeniden yazmaya karar verdim. Bundan sonra yazılarımla Yeni Haber’de olacağım. Yeni Haber Gazetesi Spor Müdürü Veli Özkan’a, Genel Yayın Yönetmeni Lokman Koyuncuoğlu’na ve Yeni Haber ailesine teşekkür ederim. Allah utandırmasın. Hayırlı olsun.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Muhammed Işık Arşivi
SON YAZILAR