Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Konyaspor kolay lokma değil

Konyaspor kolay lokma değil

Ben spor yazarı değilim, futbol konusunda da herhangi bir uzmanlığım yok. Bazen şehrimizin takımı Konya’mızın markası Konyasporumuzla ilgili sevincimizi üzüntümüzü dile getirdiğimiz oluyor. Bu sezon olup bitenlere baktığımızda ise ülkemizde futbolun sadece sahada oynanan bir oyun olmadığı acı gerçeğini şehir olarak izliyoruz.

Saha içinde hangi futbolcu nasıl performans gösterdi, hocanın oyuncu seçimleri ne kadar doğru ne kadar yanlıştı gibi konularda yazacak yeterliliğe sahip dostlarımızı sizler gibi bende takip ediyorum zaten.

Bu sezon bu şehrin en önemli Marka değerlerinden biri olan Konyasporun yüzüncü yılı. Aynı zamanda bu sezon elim bir kazada kaybettiğimiz Konyasporumuzun futbolcusu Ahmet Çalık kardeşimizin adını taşıyor.

Böylesine bu şehir için, bu şehrin sevdalıları için önemli bir sezonda Konyaspor’a yaşatılanlar reva mı?

Kısıtlı imkanlara ve kadroya rağmen şampiyonlar ligi hedefine doğru ilerleyen takımımıza sahada çalım atamayanlar var’a kör, yok’a şahin olup durdurmaya çalışıyorlar.

Ben hakem isimlerinin bir önemi olduğunu düşünmüyorum. Düşme potasındaki takımla zirve mücadelesi veren takımın mücadelesinde çalınan hatalı ya da yanlı düdüklere üfleyenler ülke futbolunu futbol sahalarından çıkartan nefeslerdir.

Sahada AmarRahmanovic'in yaptığı hareket tartışılabilir. Hatalıdır belki, ki Amar isyanıyla tüm Konyaspor taraftarının yüreğine su serpmiştir. Kartı da görmüş cezasını almıştır. Oyun esnasında hakemlerin bir türlü varamadığı var ekranına da yansıyan yayın görüntülerinde Konyaspor’a nasıl bir kıyım yapıldığını tüm kamuoyu izledi zaten. Sonrasında da bu kıyımı dile getirdi diye Konyaspor başkanı sayın Fatih Özgökçen’i de "sportmenliğe aykırı hareketleri" nedeniyle disipline sevk etmek sanki kıyıma saha dışında da devam etmek gibi…

Konya ve Konyaspor sahipsiz mi? Neden siyasilerimiz ve bürokratlarımız karadeniz takımlarının yaptıkları gibi lobi oluşturmuyorlar? Yüzüncü yılında bu takım sahada elinden geleni yaparken, saha dışında neden yalnız kalıyor?

Taraftar bu takımı ligin son sıralarında gezdiği dönemlerde de aynı aşkla şevkle sevdi sahiplendi. Belki stadı tıklım tıklım dolduracak kadar ateşli değil bu şehir ama herkesin yüreği Konyaspor için çarpıyor. Hem de karşılıksız… Her sene liderliğe oynama beklentisi, Avrupa kupalarında başarı beklentisi olmadan seviyor herkes…

Taraftar üzerine düşeni yapıyor. Sırada büyüklerimiz var. Takıma sahip çıkmamız lazım. Konya ve Konyaspor kolay lokma değil…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR