Latif Demirtaş

Latif Demirtaş

Konyaspor küme düşmeyecek 2!

Konyaspor küme düşmeyecek 2!

Konyaspor inşallah bu yıl küme düşmeyecek. Küme düşmemesi için hep birlikte bunun mücadelesini vereceğiz.

Bizim vereceğimiz mücadele, kamuoyu oluşturma, doğru bilgi verme, takımı motive etme gibi detaylar. Asıl iş tabi ki futbolcularda, son dakika gol yememekte.

Dramatik bir hafta sonuydu. Başakşehir maçının ilk yarısı 2-0 bitti. Rahat rahat kendimizi yukarı atar hesabı yaparken birden bire maç 2-1’e, sonra şok bir golle 2-2’ye, en son da beklenmedik anda 3-2’ye döndü. Ve Konyaspor, 2-0’dan, maçı 3-2 verdi. Stat buz gibi oldu. Hiç kimse yerinden kıpırdayamadı. Nasıl bir ruh halinde olduğumuzu tahmin edersiniz…

Tahmin edemezsiniz, yaşamanız gerekiyordu. Bu satırları okuyan okurlarımız da muhtemelen televizyon başında maçı izlemişlerdir. Aynı şoku onlar da yaşamışlardır. Gerçekten kabus gibi bir ikinci yarıydı. Konyaspor avcunun içinden 3 puanı, daha sonra 1 puanı kaçırdı.

Peki, bu maçta nereden ne yanlış yapıldı? Niye biz bu maçı kaybettik?

Ben direkt faturayı hoca Omerovic’e kesiyorum. Çünkü ilk yarı 2-0 öncesin, 2 tane çok iyi oyuncu almışsın, neyi bekliyorsun? Neyi beklediğini lütfen açıkla.

Maç sonu gazeteci arkadaşlar sorularını sordular. Hocanın çok derin bir Yunus Mallı sevgisi varmış. Yunus Mallı’nın Türkiye istatistikleri ortada. Gittiği takımlara herhangi bir katkı sağlamamış, varlığı olmamış bir oyuncu. Kendisine teşekkür edilip, gönderilmesi gerekir. Zira hem taraftar tepkisi hem takım içi motivasyon hem de kendisinin geleceği açısından plan yapması için doğru karar budur.

Omerovic hoca maça ikinci yarı mücadele etseydi bu maç kaybedilmezdi. Sokol ruh gibi, sahada ne yaptığı belli değil. Ethemi ve Ndao’yı aldığınızda Başakşehir’in atak yapmasını engelleyeceksiniz ve bir tehdit olarak iki oyuncu rakip sahada olacak. Üstelik Moreno da var.

Omerovic hocanın geçtiğimiz Antalyaspor, İstanbulspor ve Gaziantep FK maçında oyuncu değişikliklerindeki yanlışlarının, müdahalelerin bu maçta da büyük bir felaket olarak döndüğünü söyleyebilirim.

Tabi ki oyuncu kalitesi ve kapasitesini de değinmek lazım. Daha iyi bir stoperiniz yok. Neyse ki Adil dönüyor ve eski, daha dinamik, savunması güçlü bir Konyaspor’a döneceğiz.

Bu haftaki Çaykur Rizespor maçı çok önemli. Rizespor’un hocası da İlhan Palut. Çok enteresan bir maç olmaya aday. Fakat Konyaspor böyle maçlarda hem sürpriz yapmayı hem de küllerinden tekrar doğmayı başaran bir takımdır.

Ben inanıyorum. Bu hafta yine öyle bir durum olacak. Ve inşallah biz Lig’de kalacağız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Latif Demirtaş Arşivi
SON YAZILAR