Kasım Göçer

Kasım Göçer

Konyaspor rahat kazandı!

Konyaspor rahat kazandı!

Rize deplasmanında hakemlerin gazabına uğrayan Konyaspor Gaziantepspor karşısında 4-1'lik rahat bir galibiyet alarak yara sardı. Konyaspor bu galibiyetle ikincilik yarışından düşmeyeceğini gösterdi.  Güzel oyun ve net bir skorla taraftarına güven rakiplerine korku verdi.

Rize maçında hakemler kötüydü. Ancak İlhan Hoca da takım da iyi gününde değildi. Hakemler kötü yönetim gösterse de İlhan Hoca gerekli dersleri çıkartarak Gaziantep F K karşısında futbolun doğrularını yaptı. Konyaspor sistem takımı olmasının faydalarını gördü.

SKOR DAHA FARKLI OLABİLİRDİ
Konyaspor karşılaşmaya çok etkili başladı. Rakibin on kişi kalması avantaj oldu ancak kart pozisyonuna kadar  ki bölümde de Konyaspor çok etkili oynayıp öne geçmişti bile. Golden önce iki net pozisyonu vardı. İlk yarı 2-0 bitse de Konyaspor 4-5 farklı bitirebilirdi. İkinci yarı yine rölantiye aldı. Rölanti oyunda dahi 2 gol daha buldu.

AHMED HASSAN TERCİHİ
İlhan hoca Ahmet Hassan ile başladı. Ahmet Hassan hava topu üstünlüğünü iyi kullandı. İlk golde savunmayı bozdu Endri'nin rahat bir gol bulmasını sağladı. İkinci golden önce direkten dönen kafa vuruşu atacağı golün habercisiydi. Sahanın en iyisi Michalak 'ın ortasını gole çevirmekte zorlanmadı.  Rakibin kalabalık beklediği maçlar için Ahmet Hassan biçilmiş kaftan. Gaziantep maçında da bunu gösterdi.

RÜZGÂRIN OĞLU MICHALAK
Bence maçın adamı Michalak'tı. Hızıyla çok etkili oldu. İkinci golün asistini yaptı. Üçüncü golde her ne kadar gol Soner'in asistiyle Amir'in ayağından gelse de öncesinde topu hızıyla sürükleyip getiren yine O'ydu. Güzel oyununu golle süsleyip 4. gole imzasını atarak sahneyi kapattı.

Bence bu performansı ile İlhan Hoca'nın Amilton tercihini tartışmalı hale getirdi.

TAKİBE DEVAM
Konyaspor ikincilik için takibini sürdürmeli. Fenerbahçe ligden fiilen düşmüş Göztepe'ye karşı bile zor kazandı. Takılma ihtimali yüksek. Konyaspor eline fırsat geçerse bunu değerlendirebilmeli. Ancak kulübenin katkısı artmalı. Mesela bugün oyuna giren Mpoku mental olarak kopmuş göründü. Konyaspor'un her oyuncusunun azami katkısına ihtiyacı var.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR