Latif Demirtaş

Latif Demirtaş

Konyaspor yeni bir yıl yeni bir heyecan

Konyaspor yeni bir yıl yeni bir heyecan

2023 Konyaspor için iyi başlamış ama iyi bitmemiş bir yıl olarak hatırlanacak. Çünkü Konyaspor’un içinde bulunduğu psikoloji 2023 yılının sezon sonunu istediği yerde olmasa bile, kabul edilebilecek bir durumda bitirmesini sağlamıştı. Fakat yeni sezon hiçte iyi şekilde başlamadı.

Aslında Konyaspor’un diğer takımlara göre kadrosu kabul edilebilir nitelikte iyilikteydi ancak özellikle Stanojevic’in gitmesi takımdaki iç karışıklıklar ve taraftarların tepki göstermesi sonucunda olağanüstü genel kurul kararıyla 2023’ün son döneminde başkanlığa Ömer Korkmaz geldi. Dolayısıyla Konyaspor’a yeni bir heyecan, ruh ve şans gelir yönündeki beklentiler arttı. Tabi ki bu futbolcu kalitesiyle de alakalı. Ancak 2023’ün sonuna doğru yeni dönem transfer sürecinin açılması, oyuncuların büyük bir kısmının gönderilmesi ve yine transferlerle takım rahatlaması bekleniyor.

2024 tam bu duygular içerisinde başlıyor. 2024’ün Konyaspor açısından iki büyük maç ile başlayacak olması bir şanssızlık. Ama bir taraftan da bu şartlar altında yapılacak en iyi maçlar olduğunu düşünebiliriz. Çünkü bu iki maçı atlattıktan sonra kendi düzeyindeki bütün takımlarla mücadelesini kazanabilecek bir Konyaspor kadrosunu göreceğiz.

Sezonun ikinci yarısının zor geçeceğini söyleyebiliriz. Çünkü artık Konyaspor için hedef, ligde kalmak. Zira bu yıl 4 takım düşecek. Ve Konyaspor şu anda maalesef düşme hattının hemen üstünde.

Defans bloğuna hem bir sağ bek hem bir sol bek takviyesi yapılması gerekiyor. Orta sahaya iki takviye yapılaması gerekiyor. Bunlarla birlikte forvete takviye yapılması elzem görünüyor. En az 5-6 oyuncu takviyesiyle Konyaspor daha iyi yerlere gelebilir. Düşme hattından uzak geçirebilir.

Gelecek yıllarda Ömer Korkmaz’ın vizyonuyla yeni bir takım oluşturulup çok daha güzel yerlere, eski şaşalı günlere, üst tarafların hedeflendiği bir takım kurulabilir.

Ama bunları konuşmak için henüz çok erken.

Biz yine de yeni yılın herkese hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. En çokta Konyaspor’a…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Latif Demirtaş Arşivi
SON YAZILAR