Hasan Ekelik

Hasan Ekelik

Konyaspor’dan Avrupa’ya erken veda

Konyaspor’dan Avrupa’ya erken veda

Bu sezon Avrupa arenasında boy göstermek isteyen Konyaspor’umuz, deplasmanda elinden kaçırdığı Vaduz'u bu kez kendi evinde ağırlıyordu.

Deplasmanda oynanan maçta oyun ve skor anlamında beklentilerimizin altında kalan ekibimizden bu kez iyi futbol ve güzel bir skorla turu geçmesi beklentisiyle stadyumdaki yerlerimizi almıştık.
Maça taraftarın da desteğiyle etkili başlayacağını tahmin ettiğim Konyaspor ilk 15 dakika hücumda çokta etkili olamadı oyun kurmakta zorlandı tahminlerinizin aksine maça tutuk başladı. Köşe vuruşundan gelen topta Calvo’nun kafa vuruşu hariç bizi yerimizden kaldıracak bir pozisyon yaşamamıştık ki tamda bu anlarda rakibin kale çizgisi üzerinde topu elle çıkarmasına hakem penaltı dedi ve Guilherme penaltı vuruşunda topu ağlarla buluşturarak 17.dakika Konyaspor ‘u 1-0 öne geçirdi. Bu golden sonra takımın ritim bulmasını ve skoru koparmasını beklerken maalesef saha içindeki futbolcular bu beklentimize cevap veremedi devamında da rakip takımı oyuna ortak edip pes peşe yediğimiz gollerle ilk yarıyı 1-2 geride kapattık ve hem oyun hemde skor olarak büyük bir şok yaşadık. Bu arada unutmadan şunu da söyleyeyim. İlk yarıdaki top kayıpları ve pas hatalarının büyük oranda zeminle alakalı olduğu aşikar. Bu konuda taraftarın haklı isyanına kulak verilmeli ve bu sorun acilen çözülmeli bu zeminde futbol oynanmaz özellikle Konyaspor gibi pas yapan ve top süren oyunculardan kurulu bir takım için bu zemin kabul edilemez...

Maça tekrar dönecek olursak açıkçası ikinci devrede oyunu ele alıp daha etkili olacağımıza inanıyordum lakin bugün takımımız bütün beklentilerimizi boşa çıkarttığı gibi bu konuda da bizleri dumura uğratarak ağır bir mağlubiyet aldı. Oyunla ilgili analiz yapacak ruh haline kavuştuğumuzda inşallah daha sağlıklı tahliller yaparız.

Şunu belirtelim futbolda ciddiyetsizlik her zaman ağır bedeller ödetmiştir. Bugün zemininde katkısıyla bu bedeli Konyaspor’da ödedi ve maalesef mütevazi bir takım karşısında rahatlıkla geçeceği bir turu kaybederek Avrupa kupalarına Ağustos ayında veda ederek hepimizde hayal kırıklığı yarattı. Umarım bu travma ligi etkilemez ve takım bir an önce toparlanır...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Ekelik Arşivi
SON YAZILAR