İsmail Poçan

İsmail Poçan

Konya’yı sevenler ve sevmeyenler

Konya’yı sevenler ve sevmeyenler

Ben şehrimi seviyorum.

Şehrimin güzelliğini, başka şehirlere gittikçe daha net anlıyorum.

Konya, her dönemde ön planda olan şehirlerdendir.

Önemlidir. Çünkü Anadolu Selçuklu Devleti zamanındaki önemini halen korumaktadır. İçerisinde çeşitli akrep türleri barındırsa da…

90’lı yıllarda Konya’mız, “Vurun abalıya” mantığında çok sayıda iftira ve kötü söyleme maruz kaldı. Yatırım zaten gelmiyordu. Konyalı kendi yağında kavrulmaya ve kendi imkanları ile ayakta durmaya çalışıyordu.

Allah’a şükür her zaman ilerleyen şehir olduk.

Günümüzdeki Gezi Parkı Eylemcisi zihniyeti, o yıllarda da vardı. Ve çok ağır bir psikolojik darp yapıyorlardı. Hatta bunların birçoğu şuan “mağduruz” diye bağırıyor.

Konya’nın ekmeğini yiyip suyunu içip, Konya’ya küfreden, halkı aşağılayan, şehri sırtından hançerleyen çok insan!! var. Maalesef bu kişilerle aynı şehirde yaşıyoruz, yaşamak zorunda kalıyoruz.

“Şehrimiz güzelleşsin. Kötü giden bir şey varsa el birliği ile düzeltelim.” düşüncesine sahip olmuyorlar da “Bu şehirde yaşanmaz.” “Bu şehir şöyle, bu şehir böyle…” mantığında gidiyorlar.

Bu şehri sevmeyen, sevdiği şehirde yaşar. Burada yaşamaya mecbursa da şehir halkına küfretme, aşağılama hak ve haddine sahip değildir.

Allah’a şükür ki şehrimizi seven, bu şehir için canla başla çalışan, Konya ismini yüceltmeye çalışan hemşerilerimiz var. Tarih boyunca da hep oldu.

Konya, vazgeçilmesi zor bir şehirdir.

Konya’yı aşağılayanlar ve küfredenler de bu şehirden gittikten sonra kıymetini anlar. Şehirde, eleştirilecek konular var mıdır? Tabi ki vardır. “Şu şöyle olmasaydı” veya “insanımız şu konuya dikkat etse” dediğimiz alanlar var mıdır? Tabiî ki vardır.

Ama mum yakmak yerine karanlığa mı küfredelim?

Bu şehri sırtından mı hançerleyelim?

Şehrimizin tarihi ile yüzleşmeyelim mi?

Bu şehir için canla başla çalışmayalım mı?

Gezi Parkı Eylemcisi gibi yakıp-yıkma zihniyetinde mi olalım?

Sağ gösterip sol mu vuralım?

Biz de birileri gibi karakter karmaşası mı yaşayalım? Karakterimizi param parça mı yapalım?

Bu şehir bizimdir. Şehrimizi her daim koruyalım. Bu şehir için mücadele eden insanların da her zaman yanında yer alalım.

Birlik ve beraberlikte bereket vardır. O nedenle şehrimizin dirliğini diri tutarak, tarihimizdeki gibi yaşayalım.

Tekrar ediyorum: BEN KONYA’YI SEVİYORUM. Bu şehrin ekmeğini yiyip, bu şehre ihanet edenlere rağmen.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Poçan Arşivi
SON YAZILAR