Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Köpek sorunu artık çözülsün!

Köpek sorunu artık çözülsün!

Bugünkü gazete manşetimizi herkesin en çok şikayetçi olduğu konuya ayırdık.

Ekonomik sıkıntıları bir kenara bırakırsak toplumun çok büyük çoğunluğunun en fazla şikayet ettiği konuların başında başıboş sokak köpekleri mevzusu geliyor. Bu konuyla ilgili bugüne kadar yaptığım haberlerin veya kaleme aldığım yazıların sayısını inanın ben de unuttum.

Başıboş sokak köpekleri konusunda vatandaşlardan gelen bütün şikayetlerin üzerine her zaman eğilmeye çalıştığımızı rahatlıkla söyleyebilirim. Bugün de aynı konuyu gem gazete manşetimizde gündeme aldık hem de köşemde gündeme almaya karar verdim.

Ama ne var ki bir arpa boyu yol kat ettiğimizi söyleyemem!

Başıboş sokak köpeği sıkıntısı katlanarak büyümeye devam ediyor. Her gün başka bir saldırı hikayesi önümüze geliyor. Bunların sonuncusu yine Konya’da yaşandı. Tüm Türkiye’de gün geçtikçe artan sokak köpeği sorunlarına Konya’dan da bir yenisi eklendi.

Seydişehir Kızılcalar Mahallesinde Gazi Ortaokulu çevresinde okula giden öğrenciye köpeklerin saldırı anı apartmanın güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Görüntülerde köpeklerin öğrencinin üzerine koştuğu görülüyor. Aynı köpeklerin bölgede bulunan parkta da başka bir vatandaşa saldırması yine güvenlik kamerasına yansıdı. Konya'da zaman zaman yaşanan köpek saldırıları halkın tepkisini çekiyor. Belediyelerin göreve çağırıldığı saldırılarla ilgili olarak vatandaşlar kalıcı çözüm istiyor.

Nihayet bu konuda da bir adım atılacağı konuşuluyor.

Uzun süredir üzerinde çalışılan Hayvanları Koruma Kanunu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Meclis gündemine geleceği söyleniyor.

Hatta 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun revize edilmesi için birkaç gün içinde TBMM’de bir düzenlemeye gidileceği de söyleniyor.

Bu sıkıntıya kulak tıkayanlar inşallah bir an önce harekete geçer de toplumun bu talebine bir an önce cevap verilir.

Çünkü başıboş sokak köpekleri konusu vatandaş için çok önemli.

Bizler de vatandaşın bu talebini bir kez daha buradan duyurmakla mükellefiz.

KURBANLIKLAR ELDE Mİ KALACAK?

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte kurban satışları da devam ediyor. Geçen senelere kıyasla oldukça yavaş bir seyirde gidiyor tabi ki. Bu sene kurbanlık hayvan fiyatlarının yüksekliği nedeniyle satışlarda belirgin bir azalma olduğunu hepimiz gözlemliyoruz.

Şu ekonomik ortamda kurban kesmek hakikaten çok kolay değil.

Araştırmalarıma göre büyükbaş hisseye girecek bir vatandaşın 20 bin TL’yi gözden çıkarması gerekiyor. Bu nedenle de vatandaş sıkıntıya düşmüş görünüyor. Bu sebeple de kurbanlık alımında acele etmiyor. Aynı nedenle biz de henüz ne kurbanlık aldık ne de hisseye girdik. Kurban Bayramı yaklaşınca elindeki hayvanı satamayan besiciler belki fiyat kırar diye bekliyoruz şimdilik.

Ama etrafımda ‘bu sene kurban kesmeyeceğim’ diye çok fazla tanıdık var. Bunu da söylemem lazım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR