Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Korona notları 2

Korona notları 2

Ah be güzel ülkem ne çektin bu muhalefetten. Dünya virüsten bitap bizim muhalefet dünyadan bi haber...

Biri çıkar Uganda’ya övgüler yağdırır diğeri çıkar fuar alanına bölmeler yapar hastane yaptık der liderleri çıkar olmayan hastaneyle övünür. Güler misin, ağlar mısın?

Muhalefet olmanın iktidarın yaptığı herşeyi eleştirmek olduğunu sanan, sadece seçmene şirin görünme adına gerçekleşmesi güç vaatler savuran bir muhalefet var ülkemizde. Normal günlerde çok konu etmiyoruz bu hallerini. Bu halleri yüzünden muhalefetler zaten. Gerçeklerden uzak olmaları, milletten uzak olmaları onları durdukları yere çivilemiş durumda. Orda da kalsınlar oyalanıp dursunlar sorun değil.

Orda kalsınlar ama bu durumlarına en azından olağanüstü hallerde ara vermeleri gerekmez mi? Yahu tüm dünyada hayat durmuş, sağlık hizmetleri konusunda birçok ülke sınıfta kalmış, adı anılırken dev diye adledilen ülkeler bile bizden yardım talebinde bulunuyorlarken neyin muhalifliği bu? Dünya sağlık örgütü tarafından örnek gösterilen bir Türkiye var ve Türkiye’nin muhalefeti hala hükümet başarısız diyor. Bir kez, en azından bu kez yapıcı olun yahu devletin, devleti yöneten hükümetin, milletin,milletin seçtiklerinin yanında olun yahu... Virüsten bile nemalanmaya çalışarak tarihe geçeceksiniz. Sizin yıllardır eleştirilerinize rağmen hükümetin yılmadan inşalarına devam ettiği Şehir hastaneleri sayesinde bugün batı ülkeleri gibi hasta seçmeden herkesi tedavi edebilecek bir sağlık yapılanmamız var. Çıkıp iyi ki yaptınız demek bu kadar zor mu? Hükümetin yatırımları sayesinde milletimiz istediği her ilde istediği hastanede kaç yaşında olursa olsun tedavi altına alınıyor demek bu kadar zor mu? Tüm dünya maske, dezenfektan gibi ürünleri bile bulamamaktan yakınırken tüm dünyaya el uzattınız helal olsun demek bu kadar zor mu? Sizin için zor… Derdiniz millete hizmet değil ki millete hizmeti alkışlayasınız.

Elinizde belediyeler var buyurun, bu virüsün en çok etkilediği şehir İstanbul ve İstanbul’u siz yönetiyorsunuz. İstanbul’da milletin virüse karşı güvende olmasını sağlayın hadi. Virüs başladığı günden beri toplu ulaşımda ki sıkıntıları izliyoruz çözün hadi.

Biz bize yeteriz Türkiyem…

Muhalefetin bu cümleyi böyle bir zamanda es geçmesinin mantığı yok. Çıkıp biz o cümledeki biz’in içinde yokuz diyorsunuz. Yapmayın, hükümet ne yardım yaparken ne de sağlık hizmeti verirken siz’i ayırmıyor. Cumhurbaşkanımızın kurduğu ‘‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’’ cümlesin de ki ‘‘Biz’’ sizin de dahil olduğunuz hepimiziz.

Çıkın bu sefer bu mücadele de hükümetin yanındayız deyin.                     

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR