Ufuk Kendirci

Ufuk Kendirci

Kulüplerin borçları nasıl ödenecek?

Kulüplerin borçları nasıl ödenecek?

Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe’nin olaylı kongresini izledim. Bir sürü tartışmalar, gerginlikler… Sonra Başkan Ali Koç çıktı ve futboldaki ekonomik durumları uzun uzun anlattı.. Açıkçası biraz sıkıldım, videoyu kapatacaktım ki yalnız değilmişim. Kongre üyelerinden bazıları ne anlatıyorsun Başkan diye sordular. Benim de aklıma geldi bir anda sayın Başkan o zaman bu kadar transfer nasıl oldu?

Madem o kadar kısıtlı sınırlarınız var ki birazına hak veriyorum, o zaman 5 yılda 100 transferi nasıl oldu diye sormazlar mı, sormazlar… Bugün bir haber için kulüplerin yaz kamplarının nerelerde yapacaklarını merak ederken, İstanbul takımlarının ve Trabzonspor’un yurt dışı kamp programı tercih ettiklerini öğrendim. Slovenya, Avusturya, Rusya.. Ekonomik darboğaz varken bu masraflar ne olacak?

Konyaspor- Karagümrük maçı sonrası Konyaspor yaz kampını nerede yapacak diye bir soruşturdum Erzurum cevabını aldım. “Kur yüksek, masraf çok geldi yurtdışından vazgeçildi” denildi. Bir taraftan ayağını yorganına göre uzatmak zorunda kalan çünkü arka bahçesi olmayan Anadolu kulüpleri, diğer taraftan lüksten aman vermeyen İstanbul ekipleri ve onların doymak bilmeyen harcamaları.

Bunca şatafatın sonucunda bir takım şampiyon olacak. Diğer takımlar Avrupa’da yine başarısız olacakken bir sürü bir sonraki sezona eksi bakiyeler yazılacak. Muhasebeci değilim ama bir futbolsever olarak merak ediyorum bunca borçlar ne olacak, borç yapıp kaçan yönetimlere bir yaptırım gelecek mi, soruyorum sadece..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ufuk Kendirci Arşivi
SON YAZILAR