Servet R. Çolak

Servet R. Çolak

Madde 1

Madde 1

Türkiye uyuşturucuyla mücadelede büyük kararlılığını sürdürüyor, ancak bunu yoğun şekilde eleştiren muhalefet olayın böyle olmadığını söylüyor.

Şu anda piyasada en fazla olan uyuşturucu maddesi halk arasında “Met” olarak bilinen Metamfetamin maddesi…

Bu uyuşturucu maddesiyle mücadele etmek gerçekten çok zor. Çünkü; eroin, kokain, esrar ve uyuşturucu hapların ortaya çıkması için büyük bir organizasyon gerekiyor. Yani bir eroin ve kokain yapımı için, atölye veya laboratuvar olması, lojistiğinde ve torbacılara dağıtımında bir şebeke kurulması gerekiyor.
Lakin met denilen uyuşturucunun yapımında öyle bir şey olmuyor. Ev ortamında veya basit yöntemlerle bazı maddelerin birleştirilmesiyle ortaya çıkabiliyor. Üstelik eroin, kokaindeki gibi kalite de aranmıyor. Bunun için Metamfetaminin yayılması da bu yüzden çok hızlı oluyor. Bir de ucuz olması da bağımlıları daha çok cezbeden madde oluyorken, ilk defa kullanacakların denemesi de çok zor olmuyor. Kısacası piyasada artık “Met” var. Ve yoğun oranda bulunuyor.

Bu yüzden tek bir kişi veya bir grup bunu kontrol etmiyor. Uyuşturucu satmak isteyen her kimse bu maddenin yapımını öğreniyor ve kolayca piyasaya sürüyor.

İşte, muhalefetin de burada dikkat etmesi gereken yer burası oluyor. Kurum ve bakanları uyuşturucu yönünde suçlamak yerine bu beladan nasıl kurtulacağımız yönünde proje ve fikir ortaya atması gerekiyor.

Uyuşturucuyla mücadelede Madde 1’in hep birlikte ve el ele olarak mücadelesi gerekiyor.

Bugün geldiğimiz noktada uyuşturucuyla mücadelede sadece emniyet ve jandarma değil tüm kurum ve kuruluşlar harekete geçti. Artık anne ve babalara bile okullarda eğitim veriliyor. Durum bu seviyelere gelmişken muhalefet partiler kontrol altına alınamayan uyuşturucu piyasası için iktidarı suçluyor.

Üstelik gençlerimiz göz göre göre yok olmaya başlamışken, siyasi çekişmelerin bu alanda sürüp gitmesi hepimizi gerçekten çok üzüyor. Bu konuda birliğin sağlanması, fikirlerin ortaya atılması ve milli meselelerin en başında bu sorunun gelmesi gerekiyor. Çözüme kavuşması gereken milli meselelerin de Madde 1’inin uyuşturucuyla mücadelesi olmalı.

Geleceğimizi tehdit eden en önemli mesele uyuşturucuyken, bugün nasıl başka konularda tartışabiliriz ya da birbirimizle kavga eder, suçlarız…

Bu konuda o kadar çok soru varken, herkesin birbirine çamur atması gerçekten çok anlamsız ve büyük bir zaman kaybı. Birçok gencimiz bu belaya bulaşmışken ülke olarak yarın nereye gideceğimiz neden konuşulmuyor.

Hâlen birbirimizle bu konuda çekişmeye devam edersek, sorun asla çözülemeyecek boyutlara gelecek ve artık bu konuları da tartışacak kimse olmayacak!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Servet R. Çolak Arşivi
SON YAZILAR