Hatice Dursun

Hatice Dursun

Mescidi Aksa İslam’ındır

Mescidi Aksa İslam’ındır

Kudüs’te Müslümanları katleden, hukuksuzcaMescid-i Aksa’yı ibadete kapatan İsrail’e tepkiler dinmiyor.

İslam dininin ilk kıblesi olan Mescis-i Aksa’dan İslam’ın izlerini silmeye ve Müslümanlardan koparmayı amaçlayan İsrail’e karşı Müslümanlar ayakta.

İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallerine tüm yurtta olduğu gibi Konya’dan da büyük tepki geldi. Kapu Camii ve Şerafettin Camii’nden toplanan kalabalıklar İsrail protesto etti.

Konya’da faaliyet gösteren pek çok Sivil Toplum Kuruluşu İsrail’in Kudüs’te Müslümanlara karşı uyguladığı haksız politikaları ve zorbalığı lanetledi. 

Var olduğu günden beri İslam ülkelerine terör ihraç eden Siyonist İsrail küstahlığına devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta günü Mescid-i Aksa'da üç Müslüman'ı şehit eden İsrail, Müslümanları Mescid-i Aksa'ya sokmamak için elinden geleni yapıyor.

İsrail istediği zaman ezanı susturmakta, istediği zaman Müslümanların Mescid-i Aksa'ya girmesini yasaklamaktadır. Ama şu bir gerçek ki İsrail, er ya da geç yaptıklarının hesabını verecektir.

Ama İslam ülkeleri ise İsrail’in bu hareketine karşı tam olarak birlikteliğini sağlamış değil.

Kendi içerisinde birbirine düşen birbirinin kuyusunu kazan İslam ülkeleri,  bu durum  karşısında sessiz kalıyor. İsrail’de bu durumu fırsat bilip küstahça Müslümanların ilk mabedi olan Mescidi Aksa’yı Müslümanların elinde almak için yapmadığını bırakmıyor. Kurduğu cihazlarla Mescidi Aksa’ya girmek isteyen Müslümanlara adeta işkence yapıyor.

Bir an önce İslam ülkeleri kendi aralarında düşmüş olduğu durumdan sıyrılıp özüne dönmesi gerekiyor. İsrail’in bütün bu küstahlıkları karşısında İslam ülkelerinde yöneticilerin ve birçok Müslüman topluluğun tepkisiz kalmayıp sesini duyurması ve buna bir an önce son verilmesi gerekiyor.

Ama şunu unutmasınlar, Mescidi Aksa bizimdir, İslam’ındır ve İslam’ın kalacaktır.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hatice Dursun Arşivi
SON YAZILAR