Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Mesleğin ne?

Mesleğin ne?

Reklamcılık prestijli bir meslektir. Reklamcı denilince akla saçma sapan insanların gelmesi bu meslekten ekmeğini kazanan tüm paydaşları derinden üzüyor. Yeter ki akılda kalayım diyerek reklam yapılmaz. Etik gözetilir, ahlaki değerler göz ününe alınır. Hak hukuk çerçevesinde yapılır tanıtım faaliyetleri. Sosyal medya çok iyi bir reklam mecrasıdır evet. Ama sosyal medyada yapılan her paylaşım reklam değildir. Paylaşım yapan herkes de reklamcı değildir. Bazen çalıştığınız, reklam yüzü olarak kullandığınız insanlar fayda değil zarar verirler.

Yaşanan her şeyden ders almak lazım.

Yunus Emre ne güzel söylemiş…

“Gezdim Halep ile Şam’ı / Eyledim ilim talep / Meğer ilim bir hiçmiş / İllâ edep, illâ edep”; “Girdim ilim meclisine / Eyledim kıldım talep / Dediler ilim geride / İllâ edep illâ edep”.

Para kazanmak için her yol mübah mı?

İş arayan bir kadına para kazanabileceği ahlaksız işler önermek ne demek?

Onca ahlaksızlığın ardından zaman zaman mübarek ayetleri ve hadisleri paylaşınca günah mı çıkartmış olursun?

Nasip…

Gün gelir insanların karşısına dökülür yaptığın her şey ayan beyan… Rezilliğin daha da aşikar olmasın diye Mevlana sözleriyle göndermeler yaparsın insanlara… Bak yine Mevlana’dan bir söz sana; “Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.”

Konya Mevlana şehri, Konya huzur şehri, Konya “… Gel, ne olursan ol yine gel…” çağrısının şehri. Bu şehir terk edene hasret, gurbete geliyorum diye gelenlere yuva olan şehir. Okumaya gelip ilk sene okulu bırakıp gitmeyi düşünenlerin mezun olduktan sonra bırakıp gidemediği şehir. Konyalı olmayanların evlenip yuva kurduğu, meslek edinip iş kurduğu şehir. Bu şehir sana da iş oldu, aş oldu, yuva oldu ama sen anlaşılan adına ticaret dediğin sahte yaşantınla şehre zarar verip durmuşsun. Aldığın ceza ile de bu durumu tescilledin. Artık yeter. Kendi kendine bir dur de. Tüm Türkiye’de günlerdir haber oldun; “Konyalı” diye. Çık açıklama yap. Ben Konyalı değilim diye…

Ahlaksızlık edenin nereli olduğu çok mu önemli? Hayır… Biz nereli olursa olsun ahlaksızlık eden herkesin karşısındayız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR