Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Muhteşem Stadyuma Muhteşem Konyaspor Yakıştı

Muhteşem Stadyuma Muhteşem Konyaspor Yakıştı

Cumartesi gününü itiraf edebilirim, heyecanla bekledim. Zira Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Akyürek bize stadyumu gezdirdiğinde, yalan yok büyülenmiştim.

Futbolu çok severim, çocukluğumda da çok severdim.

Bu dünyada en çok gazetecilik ve futbol için çalıştım. Gazeteciliğe, spikerliğe, köşe yazarlığına, program sunuculuğuna Rabbim istidat vermiş. Fazla zorlanmadım işimi yaptım.

Mesleğe başladığım yıllarda iki seçenek vardı; ya okuyacağım, içimi dolduracağım ve adam gibi bir gazeteci olacağım, ya da boş olacağım, dokundun mu ses gelecek, gazeteci olacağım.

İçimi tamamen doldurmuş olmasam da okumayı, düşünmeyi tercih ettim.

Ama hata da yapmışım, zira okumak, nitelikli olmaya çalışmak Konya gibi yerlerde geçer akçe değil, boş olmak daha fazla para ediyor ama işte biz bu hatayı yapmışız.

Rabbim dünyaya bir daha gönderse yine bu hatayı severek yapardım, itiraf edeyim.

Neyse futbol için yeteneğim yoktu, özellikle ilkokul yıllarımda arkadaşlarım beni maçlara alırdı ama iyi bir futbolcu olmaktan daha çok alfa bir öğrenci olmakla ilgiliydi.

Fakat ben sonra çok çalıştım, hatta ortaokul yıllarımda şöyle bir şey hatırlıyorum, aslında beni hocamız maçtan almak istiyor, fakat ben o kadar çalışmışım ki, orta sahada topa çok iyi basıyorum, tutuyorum, pas veriyorum, onun için alamıyor.

Alamadı, yıllarca futbol oynadım, severek, içimde futbol ateşini, aşkını hissederek.

Onun için futbol deyince ben de hala akan sular duruyor.

İstanbul’da da güzel stadyumlara gitmek nasip oldu. Bu arada Premier Ligi izliyorum, La Liga’yı izliyorum müthiş stadyumlar ve tabi insanın içi burkuluyor; neden Konyamız da böyle bir stadyum yok? Bizim insanımız daha iyisine layık değil mi?

Ve yıllar sonra Cumartesi günü bu hayalimizin gerçek olduğuna tanıklık ettik, sağ olsun Başkanımız Tahir Akyürek Konya’ya anıtsal bir eser kazandırdı.

Çok rahat bir şekilde hem A Milli Maçlarının oynanacağı, hem Avrupa liglerinin maçlarının oynanacağı muhteşem, ülkemizin en iyi stadyumlarından birisini Konya’ya tamamen belediyenin imkânlarıyla yaptı.

Ne diyebilirim, Konya’da birlik, dirlik düşmanı çok ve boş konuşmayı seven zatlar gibi gerçeği gizleyip, Tahir Başkana teşekkür etmeyeyim mi? Tahir Başkanı, Konya Büyükşehir Belediyemizdeki bu stadyumda emeği geçen herkesi kutlamayayım mı? Hayır, ben kutluyorum ve Tahir Başkana teşekkür ediyorum, bize bu şekilde muhteşem bir stadyumda Konyasporumuzu seyrettirdiği için minnetlerimi sunuyorum.

Kula teşekkür etmeyen Rabbine Şükredemezmiş, bilginiz olsun Konyalılar.

Dediğim gibi zaten daha ilk görüşte ben stadyuma vurulmuştum ve heyecanla Cumartesiyi bekliyordum. Ve geldi çattı tarihi Cumartesi…

Ve akşam Takım Kaptanımız Lokman Koyuncuoğlu ile stadyuma erkenden gittik. Tabi haftalardır Lokman Ağabeye de stadyumu övdüğümü belirteyim, belki zaman zaman benim stadyum övgülerimden bıkmıştır bile ama o sağ olsun her defasında burun kıvırmadan dinledi.

Ve stadyum…

Yine harika, yanılmamışlığın verdiği mutluluk…

Fakat seyircinin biz tıklım tıklım stadyumu dolduracağını bekliyorduk. Ne yazık ki doldurmamışlar, 2 milyon nüfusu olan şehrin 42 bin kişilik bir stadyumu dolduramaması bizi üzdü. Hatta Basın Enformasyon İl Müdürümüz Tuncay Karabulut ağabeye, “yine Konya aynı, böyle bir stadyum tıklım tıklım dolmalıydı” dedim.

Baktı, güldü, “haklısın” dedi, geçtik.

Yanımda Anadolu Ajansından Gazeteci Murat Aslan var, “eskiden bu oturduğumuz yer tartan piste tekabül ediyordu, stadyum muhteşem, insanı büyülüyor”, dedi, güldük, netice itibariyle Konya’ya güzel bir eser kazandırılmış, sağduyulu herkes takdir ediyor, güzel bir duygu ile maçı izledik.

Maç tahlili yapmayacağım, zira biliyorum ki maç tahlilini çok daha iyi yapacak spor yazarı meslektaşlarımız var, onlar yaparlar ama gördüğüm kadarıyla size şunu ifade edeyim; -bu tabir Lokman Koyuncuoğlu Ağabeye aittir-, Konyaspor inanınız Barselona gibi ayağa çok iyi pas yapan nitelikli bir futbol oynadı, Cumartesi günü.

Bir kere orta sahada topa tamamen Konyaspor hâkimdi. Çocuklar yeni stadyumda oldukları için biraz tedirgindiler ama şu kesin ki; Konyaspor bugün itibariyle Süper Ligin en iyi orta sahasına sahip takımlardan birisi. Topu kanatlara çok iyi taşıyorlar, takım oturmuş, birbirlerini iyi tanıdıkları için çok rahat paslaşıyorlar.  

Topu kaybedince topun peşinden koşuyorlar ve mücadele ediyorlar. Benim görebildiğim kadarıyla Konyasporumuzun kalecisi de çok iyi. Zaten Gabriel Torje’de bu güzel futbola yakışır, bu muhteşem stadyuma yakışır muhteşem bir gol attı.

Takım biraz daha kendine güvenmeye başladığında inanıyorum çok daha iyi bir Konyaspor izleyeceğiz ama bilginiz olsun bu muhteşem stadyum da bile futbol muhteşem seyirci ile güzel, seyirci yoksa futbolunda, galibiyetinde tadı olmaz. Konyalılar kendilerine yakışanı yapmalı ve takımımıza sahip çıkmalıdır, ben çıkacaklarına da inanıyorum.

Bundan sonra elbette en önemli konu Konyaspor’un kurumsallaşma hususunda atması gereken adımlardır. Bir kere Konyaspor’a yakışmayan kendisinin reklamını yaptırmak için Konyaspor’u kullanan tiplerden Konyasporumuz temizlenmelidir. Başarı kurumsal hale gelmelidir. Benim görebildiğim kadarıyla Konyaspor Süper Lig’e çıkarken uyguladığı olumlu stratejinin bugün faydalarını görüyor. Şimdi yapılması gereken bu Konyaspor’un üzerine neler koyabiliriz, başarıyı nasıl sürdürebiliriz, kendi evimizde maç vermeden nasıl sezonu ve sezonları tamamlarız, nasıl şampiyonluğa oynayan bir takım haline dönüşürüz, diye uzun uzun tahliller yapmalıyız.  

Cumartesi günü Yeni Türkiye’ye uyum sağlamış, Yeni Konya’da yenilenmiş ve başarılı, Süper Lige renk katacak, taraftarıyla, oyunuyla, oyuncusuyla, yöneticisiyle, hocasıyla ülkemiz futboluna ufuk katabilecek bir Konyaspor vardı sahada.

Bu arada muhteşem stadyumda Basın Localarında bile Mescit unutulmamış. Biz Akşam namazımı da stadyumda kıldık, bunu da ayrıca takdir babında eklememiz gerekiyor.

Yazının sonunda mutlaka belirtmeliyim, kale arkalarında 90 dakika susmadan takımımızı destekleyen taraftarlarımızı da şahsen kutluyorum, bu arada medeni bir şekilde maçı izleyen Konyalıların da teşekkürü hak ettiğini belirtmek isterim. Konyaspor’a yakışır taraftarlarımız, Yeni Türkiye’de futbol sizinle tekrar güzelleşecek, hiç şüphe duymuyorum. 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR