Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

MÜSİAD İle AKTİSAD El Ele Konyaspor Süper Lige

MÜSİAD İle AKTİSAD El Ele Konyaspor Süper Lige

MÜSİAD Konya Şubesi ve AKTİSAD biliyorsunuz Konya’mızın önemli dinamiklerinden. İkisi de iş adamlarımızı, iş dünyamızı genel olarak da paranın Konya’daki efendilerini temsil ediyor.

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr Lütfi Şimşek, AKTİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Soner Cesur, ikisi de çok iyi tanıdığımız Konya’mızın önemli değerlerinden. AKTİSAD ve MÜSİAD öyle anlaşılıyor ki bundan sonra birçok konuda birlikte hareket edecekler. AKTİSAD Başkanı Soner Cesur Bey MÜSİAD’ı ziyaretinde, “Konya’nın gelişmesi adına yapılacak tüm çalışmalarda yer almaya hazırız” demiş. Lütfi Bey ise “Konya’yı birlik ve beraberlik içerisinde daha iyi bir yere taşımak için her zaman hazırız” şeklinde konuşmuş.

Niyet iyi İnşa Allah sonuçta iyi olur. Tabi bu birlikteliğin biz Konyaspor ile başlamasını gönlümüzden dileriz… Bugün Konya’mız Türkiye’nin en önemli sanayi, ticaret, tedavi, tarım, hayvancılık ve eğitim merkezlerinden birisi.

4 tane üniversitesi vardı 5.’de kuruluyor, her şey tamam, süreci tamamlanıyor. 3 tane Tıp Fakültesi var. İlahiyat Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Mühendislik Fakültesi başta olmak üzere nerede ise her türlü üniversal eğitim veriliyor.

İşte bütün bu çapa uymayan görüntülerin başında spor alanında yaşadığımız başarısızlık geliyor. Elbette Selçuklu Belediyesi, Konya Şeker gibi kulüplerin spora verdiği destekle birlikte bazı alanlarda kısmi başarılar geldi ama bu hızla büyüyen Konya’nın gençliğini etkileyecek çapta bir büyüklükte değil.

Hiç düşündünüz mü, neden insanlar Fenerbahçeli olur, neden Galatasaraylı olur, neden Beşiktaşlı olur? Konyaspor’lu olmaz? Neden çocuklarımız hala bu kulüplerin formalarının peşinde koşuyor, hala çocuklarımızı Konyasporlu yapamıyoruz?

Neden yapalım, şu anda çocuklar Konyasporlu olsa inanınız bu dünyada ne kadar az gülerlerdi? Ne kadar az mutlulukları olurdu? Ne kadar az kendilerine güvenleri olurdu? Bir yıl süper lige çık bir iki yıl orada kavga eder gibi kal, zorla tutmak için bin bir çaba gösterilsin ama yine de düş, ha çıktı, ha çıkamadı, dur play of oldu, yok oda olmadı…

Yahu bu şehrin çocuklarına yazık değil mi? Bu şehrin çocukları süper ligde şampiyonluğa oynayan bir takımı, Avrupa’da başarılı bir takımı hak etmiyorlar mı?

Bakınız Konyaspor Kulüp Başkanı Ahmet Şan son günlerde yine gerildi kaldı. Sezon sonuna kadar tam 3 milyon lira borç ödemesi varmış.

Şu anda takım iyi oynuyor, Uğur Hoca’yı harcamak isteyenler çıktı mı çıktı, ama başarılı olamadılar. Niye çünkü sağduyulu kesim dik durdu. Ben maçları nerede ise her hafta izliyorum, takım iyi oynuyor, kazanmayı ve savaşmayı öğrendiler. Birbirleri ile uyumları iyi.

İşte bu çekirdeğin, bu çıkış noktasının üzerine yeni bir gelecek inşa edilebilir. Elbette biliyorum MÜSİAD’da, AKTİSAD’da direk bu borçları ödeyemezler, zira ikisi de bir sivil toplum kuruluşu… Ama üyelerini, gönüldaşlarını bu konuya odaklayabilirler. Kampanyalar daha önceki yıllarda yapılmıştı, şimdide yapılabilir.

Bu şehrin nüfusu 2 milyon herkes 5 lira verse bu borç kapanır. İşte buradan yola çıkarak gücü yeten 5 bin lira versin, gücü daha az yeten 500 lira versin, gücü daha da az yeten 50 lira versin, hiç veremiyorsa bir 5 lira versin. Hepimiz 5 lirayı veririz.

Bu Konyaspor’umuzu heder ettirmeyelim, Konya’mızı küçük düşürmeyelim.   

Konyaspor bu çerçevede Konya için milli bir konudur ve daha fazla gündeme getirilmek mecburiyetindedir.  

Diğer taraftan, Konya Valimiz Sayın Aydın Nezih Doğan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek, Konya Ticaret Odamız, Konya Sanayi Odamız ve tabiî ki MÜSİAD ve AKTİSAD bu konuda bir toplantı yapamazlar mı? Daha önce bu toplantılar olmuş olabilir, verimli olmuş olabilir, verimsiz olmuş olabilir. Bu toplantılarda Konyaspor ve Konya’da spor konuşulmalıdır. Konyalı gençler nasıl spora yönlendirilecek, spor okulları, spor meslek lisesi konusu tekrar tekrar ve netice alınmak üzere konuşulmalıdır. Mahalle aralarında kaybolan futbol, yeni binalarla oluşan beton sokaklar sosyal yapımızı da etkilemiştir. Bundan 30 yıl önce Konyalı gençler sokaklarda futbol oynardı şimdi aile parklarında, alışveriş merkezlerinde, çarşıda, pazarda çevrelerindekilere zararda vererek olta atıyorlar. Sporun sokak aralarından yok olmasının ahlaka etkisini bilmiyorum belki bir gün bilim insanlarımız inceler ama bugün bu yeni beton sokaklara göre Konyaspor ve Konya’da sporu geliştirme günü.

Birlik beraberlik olmadan bu işler olmaz… AKTİSAD ve MÜSİAD’dan bu konularda adım bekliyoruz ve tabi bu birlikteliğin de örnek teşkil etmesini…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR