Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Nereden çıktı bu kütüphane?

Nereden çıktı bu kütüphane?

Konya, Türkiye İstatistik Kurumu’nun hazırladığı Türkiye'deki kütüphane kullanım oranlarında, kendine en yakın il olan İstanbul’a her yıl neredeyse iki katı fark atarak 1. sırada yer alıyor.
 
Kitaba ve kitabın olduğu yere bu kadar kıymet verilen Konya’da, okuma sevdasına en fazla ilgi gösterenler ise haliyle gençler.
 
Gençler, Kültür Park’ta hizmet veren kütüphanenin önünde sabahın erken saatlerinden itibaren kuyruğa giriyorlar. Soğuk kış mevsiminde bile sıra beklemekten hiç gocunmuyorlar.
 
İstanbul’da, Ankara’da veyahut başka şehirlerde alışveriş merkezi kuyruğu ya da bilişim ürünleri kuyruğu oluşurken, Konya’da kitap kuyruğu oluşuyor.
 
Konya bu konuda bütün şehirlere fark atıyor.
 
Sorsan Konya cahil olur ama işte görünen köy kılavuz istemiyor…
 
Bu şehrin gençleri sadece kitap kuyruğu bekliyor.
 
Önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan Konya Kitap Günleri’nde, bu şehrin kitaba olan sevgisini hepimiz bir kez daha göreceğiz…
 
Konya’yı yönetenler de bu kitap sevgisine hiçbir zaman kayıtsız kalmıyor.
 
Konya Büyükşehir Belediyesi, gençlerin kitap sevdasına her zaman destek veriyor. Şimdi de önemli bir yatırımla karşılık vermeye hazırlanıyor.
 
Gençler için müjdeyi, Başkan Uğur İbrahim Altay verdi. Yıkımına başlanan, Büyükşehir Belediye binasının yerine kütüphane yapılacağını duyurdu. 26 bin 500 metrekarelik alanda yapılacak olan 4 katlı ‘Yeni Şehir Kütüphanesi’ çok kısa zaman sonra gençlere hizmet vermeye başlayacak.
 
“Nereden çıktı bu kütüphane, zaten 100 metre ileride Kültür Park’ta bir kütüphane varken bu gerekli miydi?” diyenler, gidip Kültür Park’ta o kuyruğa bizzat şahit olabilirler diye düşünüyorum.
 
Okumak isteyene, öğrenciye, eğitime yapılan yatırım kötü olur mu hiç?
 
Ya da ne çektiysek cahilliğimizden çekmiyor muyuz zaten?
 
O yüzden Büyükşehir Belediyesi’nin kütüphane ihtiyacına çözüm üretmesi Konya için ve daha da önemlisi gelecek nesiller için değerli.
 
Boş yere ‘Genç Dostu Belediye’ ödülünü almadı Konya Büyükşehir Belediyesi…
 
Düşünebiliyor musunuz; Konya’nın en merkezi, en değerli, en rantabl noktası kütüphane yapımı için ayrılıyor.
 
Öyle lafı eğip bükmeye falan hiç gerek yok. Büyükşehir Belediyesi’nin en fazla rant elde edeceği bölgeydi orası.
 
Başkan Altay; arsası tahmini olarak 100 milyon TL edebilecek, yapılacak olan konut, AVM ya da bir benzeri yatırımla geliri 200-300 milyon liralara ve belki de kat be kat fazlasına dayanabilecek bir rant alanını gözünü kırpmadan bir çırpıda gençlere veriverdi.
 
Bu öyle az buz bir şey değil ki.
 
Böylesine ekonomik sıkıntıların olduğu bir süreçte pekâla o arsayı gelire dönüştürmeyi bilmez miydi Başkan Altay?
 
Şehrin bu kadar merkezi bir noktası kapış kapış alıcı bulmaz mıydı sizce?
 
Elbette para basardı o bölge.
 
Sırf gençlere verilen bu değer nedeniyle bile bu projeye destek verilir.
 
X Kuşağı, Y Kuşağı, Z Kuşağı tartışmalarının gündem olduğu yerde, Başkan Altay gençlere hitap eden bu yatırımla en güzel noktayı koymuştur herhalde.
 
Konya için, gençler için, okuma sevdalıları için şimdiden hayırlı olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR