Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Okkalar İnşaat Konya’ya Değer Katacak Projeler Üretiyor

Okkalar İnşaat Konya’ya Değer Katacak Projeler Üretiyor

Dün biz de Konya’mıza değer katacak çok önemli bir projenin lansmanı için Okkalar İnşaat’tan değerli dostlarımızın, ağabeylerimizin davetiyle Hâkim Konaklarına gittik…

Gittik iyi ki de gitmişiz, hem müthiş bir projenin bitirilmesine tanıklık ettik, hem de bir inşaat firması topluma değer katmak için nasıl çalışmalı, onun ayrıntılarını gördük.

Aslında bundan 2 yıl kadar öncede yine Hâkim Konaklarının temel atma merasimine davet edilmiştik.

Ogün bize Okkalar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Okka Ağabey ve değerli dostumuz Faruk Okka Bey bize projeyi uzun uzun anlatmışlardı.

Heyecanlıydılar, zira yapacakları proje tam anlamıyla prestij projesiydi, Konya’da bu kadar mükemmel bir proje daha önce yapılmamıştı.

Biz de her temel atma töreninde, “acaba yapabilecekler mi?” Diye düşündüğümüz gibi, o gün de düşünmüştük.

Zira 2 yılda bitirileceği belirtiliyordu ama proje gerçekten Konya için sıra dışıydı ve bitirilmesi zor görünüyordu…

Dün, gittik, baktık, şahit olduk, Hâkim Konaklarının inşaatı tamamlanmış, projeyi bitirmişler, hem de enteresan bir şekilde bize anlattıklarından daha güzelini yapmışlar.

Enteresan diyorum, zira bu projeler başlangıçta müthiş vaatlerle başlar, bittiğinde ise ilk söylenenlerin ancak yüzde ellisini bulabilirsiniz.

Yok, dünkü ziyaretimizde de müşahede ettik, kesinlikle yüzde yüz değil, en az yüzde yüz yirmi mesabesinde proje bitirilmiş.

Peki, niye böyle diyorum?

Bir kere inşaattaki işçilik beklentilerin üzerinde kalitede yapılmış. Binaların tamamı bahçeye bakıyor, trafiğe kapalı spor alanları, yürüme yolları, çocuk parkları, tenis kordu, basketbol sahası, voleybol sahası, futbol sahası projede ifade edilenin üzerinde bir kalitede tamamlanmış.

Neticede dört dörtlük bir proje hem de tam söz verildiği tarihte eksiği yok, fazlası var şekilde bitirilmiş.

Sizin anlayacağınız Okkalar inşaat zoru seçmiş ve başarıyla da müşterilerine sunuyor.

378 daire yapılmış.

Zaten çok rahat görebiliyorsunuz, Eğer burayı 1+1 daire olarak yapsalar en az 1500 daire yapabilirlerdi.

Ama onlar kolay yoldan para kazanmak yerine prestijli bir projeyi yapmak için ciddi zahmetlere girmişler ve bu muhteşem, ultra lüks konfor ve yaşam alanlarını Konya’ya kazandırmışlar.

Geçen gün Yeni Haber Gazetemizin reklam servisinden arkadaşlar bugünlerde Konya’nın hemen her yerinde gördüğümüz ve refiklerimizle de yayınlanan stüdyo daire reklam veren bir firmasının reklamın almadıklarını söylediler. Çünkü biz Yeni Haber olarak stüdyo dairelere karşı olduğumuzla ilgili haberler yaptık yorumlar yayınladık. Karşı olduğumuz bir şeyin reklamını almak bize yakışmazdı.

Peki, neden böyle bir politikası var Yeni Haber Gazetesinin…

Neden biliyor musunuz? Zira Yeni Haber Gazetesi gerçekten “önce ahlak ve maneviyat” diyor da ondan.

Neden biliyor musunuz?

Okkalar İnşaat gibi bin bir zahmetle, “ucuz para yerine prestijli projeyi Konya’ya kazandıracağım” diyen inşaat firmalarına saygı duyuyoruz da ondan…

Netice itibariyle Hâkim Konakları dört dörtlük onurlu, helal bir kazanç olarak bitirilmiş ve yeni sakinlerini bekliyor, aslında 100 kadar aile de oturmuş, her halde üç beş aya kadar diğer sakinlerde gelir.

Okkalar İnşaat’ı zoru tercih ettiği, kendisini çok yormasına rağmen Konya’mıza değer katacak bu projeyi yaptığı için bir Konyalı olarak teşekkür ediyorum…

Ve diyorum ki kazancın helalliğinin kıymetini anlamayanlardan gelir elde etmek bu dünyada sizi zengin yapsa ne olur…

Ölüm var anlayana, diyor geçiyorum… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR